Regija

Hrvatska braća odnijela medalje na Europskim igrama! Ivan Kvesić osvojio zlato, Anđelo Kvesić srebro!

Zlato i srebro u karateu stižu u Hrvatsku i to zahvaljujući sjajnoj braći Kvesić iz Karate kluba Hercegovina- Zagreb. Na ovogodišnjim Europskim igrama u Minsku danas, u subotu, Ivan Kvesić osvojio je zlatnu medalju, dok je njegov brat Anđelo Kvesić osigurao srebro.

Ivan Kvesić je zlato osigurao u finalu kategorije do 84 kilograma u kojoj je inače i aktualni svjetski prvak. Nakon što je borba završio rezultatom 0-0, odlukom sudaca slavio je protiv Turčina Ugura Aktasa.

U polufinale Ivan Kvesić se plasirao kao pobjednik svoje skupine nakon što je počistio konkurenciju kroz tri nastupa u kojima je pobijedio Kosovara Alvina Karaqija (5-0), Crnogorca Nikolu Malovića (2-0) i Ukrajinca Valerija Čobotara (3-0). U polufinalu rezultatom 8-0 porazio je Talijana Michelea Martina.

Stariji brat Anđelo Kvesić okitio se srebrnom medaljom u kategoriji iznad 84 kilograma nakon što je rezultatom 0-1 izgubio finalni meč protiv Asimana Gurbanlija iz Azerbajdžana.

Anđelo Kvesić je također bio najbolji borac u svojoj skupini. Pobjede je upisao protiv Srbina Slobodana Bitevića (2-0) i Bjelorusa Alekseja Vodčica (2-2, pobjeda radi izborenog prvog boda) dok je protiv protiv Gruzijca Gogite Arkanije odradio remi (0-0). U polufinalu Anđeo Kvesić rezultatom 1-0 slavio je protiv Nijemca Jonathana Hornea.

Linker
14. travanj 2024 02:21