Regija

Hrvatski boks u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sklopio nekoliko bitnih dogovora

 Foto: HBS
Izaslanstvo Hrvatskog boksačkog saveza, predvođeno predsjednikom Bonom Bošnjakom, ovih se dana nalazi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima odakle će se vratiti s nekoliko bitnih dogovora koje će unaprijediti hrvatski boks, ali i sport u cijelosti.

Hrvatski boks sklopio je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima suradnju koja bi dugoročno trebala donijeti rezultate za obje strane. Suradnja se prije svega odnosi na pomoć Hrvatske u razvoju boksa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje je popularnost sporta posljednjih godina u velikom porastu.

Poveznica koja je dovela do ovog sastanka te na kraju i suradnje je Idris Idrizi, muftija iz Tetova koji je veliki zaljubljenik u hrvatski sport, s vrlo jakim vezama unutar arapskih zemalja, posebno u sportskim krugovima.

Dogovoreno je kako će mladi boksači i treneri iz Ujedinjenih Arapskih Emirata odlaziti u Hrvatsku na usavršavanje i turnire, dok će UAE širom otvoriti svoja vrata hrvatskom boksu te bi reprezentacije trebala tamo odlaziti na pripreme i turnire. Država bi tim putem trebala osigurati vrhunske uvjete, budući da su odlučili uložiti u boks i njegov razvoj.

Predsjednik Saveza, Bono Bošnjak, tim je putem primio plaketu koju mu je uručio glavni tajnik Boksačkog saveza UAE.

"Pored svojih privatno-poslovnih obaveza koje su davno unaprijed dogovorene, našao sam vremena posvetiti se sportskom dijelu te sam posjetio ured Azijske boksačke federacije, kao i Boksački savez UAE. Tema razgovora bila je suradnja dvaju saveza, koja će se temeljiti na sportskom, natjecateljskom i edukativnom karakteru. Spremni smo u svakom obliku pomoći Emiratima da napreduju u boksu, a u bližoj budućnosti očekujemo dolaske reprezentacija svih uzrasta, kako iz UAE u Hrvatsku, tako i hrvatskih reprezentacija na pripreme u UAE", rekao nam je predsjednik Saveza nešto o poslu koji je tamo obavio.

Nije propustio zahvaliti se čovjeku bez kojeg do toga ne bi došlo.

"Zahvaljujemo Idrisu Idriziju na velikoj pomoći prilikom našeg posjeta UAE. Idris Idrizi je čovjek usko povezan s najvažnijim osobama u UAE, Kataru, Saudijskoj Arabiji i ostalim zemljama Arapskog poluotoka. On se ponudio otvoriti vrata prijateljstva hrvatskim sportašima i djelatnicima. Čovjek je to koji obožava hrvatski sport", dodao je još Bošnjak.

Predsjednik Saveza uskoro bi se trebao vratiti u Hrvatsku, gdje itekako ima posla. Naime, idućeg tjedna održava se državno prvenstvo koje već jako dugo nije izazvalo ovoliko zanimanja hrvatske sportske javnosti.

Linker
20. travanj 2024 12:51