Regija

I Bild se raspisao o mega meču između Soldića i legendarnog Abrahama: 'Nokautirat ću ga...!'

Roberto Soldić vs. Arthur Abraham
 Ilustracija
I njemački dnevni list Bild se raspisao o velikom potencijalnom "cross over" meču između KSW prvaka Roberta Soldića i legendarnog njemačkog boksača, umirovljenog Arthura Abrahama.

U tekstu koji kreće rečenicom "MMA je poharao poput oluje, a sada želi ostaviti trag i kao boksač!", Bild se bavi u ovom trenutku tek potencijalnim boksačkim dvobojem koji zasigurno ne bi Njemačku ostavio ravnodušnom.

"Već mjesecima Sodlića lovi UFC, već je nekoliko ponuda na stolu. Sve velike MMA promocije ga žele. Ali njemački Hrvat se sada želi vratiti korijenima - boksu", stoji u tekstu u kojem se nastavlja:

"Prema informacijama koje ima Bild, Soldić želi borbu protiv 39-godišnjeg Arthura Abrahama. To je i potvrdio za Bild!"

Njemački list citira hrvatskog borca koji bi se zaista želio okušati protiv bivšeg svjetskog prvaka i boksačke ikone.

"Želim boksati protiv Arthura. Bila bi mi velika motivacija pokazati svijetu da i MMA borac se može natjecati protiv najboljih boksača svijeta", objašnjava Soldić i dodaje da već ima boksačkog iskustva.

"RoboCop" je na početku MMA karijere paralelno gradio i onu boksačku, pa ugledni "BoxRec" pokazuje četiri njegova dosadašnja profesionalna meča i četiri pobjede prekidom.

"U kavezu sam pokazao da uvijek mogu završiti borbu prekidom, već u ranoj fazi. I zato sam siguran da bih nokautirao Abrahama u eventualnom boksačkom meču. Ja sam mlađi, brži i jače udaram. Ja sam najbolji MMA borac u Njemačkoj i KSW prvak", izravan je borac iz Viteza.

Jedini problem je taj što je Abraham već neko vrijeme umirovljen. Izjavio je više puta da bi se vratio tek za eventualni meč protiv Felixa Sturma. No, za to neće biti vremena jer je Sturm i dalje u zatvoru radi utaje poreza.

Možda će ipak ovaj medijski istup potaknuti Abrahama makar na ozbiljnije razmišljanje o meču protiv Soldića. Iako je "RoboCop" već sada velika borilačka zvijezda u Njemačkoj, dvoboj protiv takve veličine i takvog imena bi ga definitivno katapultirao među sportske mega zvijezde.

Linker
20. travanj 2024 14:11