Regija

Igor Pokrajac borit će se protiv bivšeg KSW-ovog izazivača

Igor Pokrajac
 screenshot/YouTube
Igor Pokrajac ugovorio je svoj novi nastup i već će 13. lipnja nastupiti u drugoj najjačoj poljskoj MMA promociji, FEN. Tamo ga čeka borba teška kategorije protiv bivšeg KSW-ovog izazivača, Michala Kite.

41-godišnji Igor Pokrajac (29-14) tako u svojoj idućoj borbi neće braniti titulu SBC-a nego će po 30. pobjedu u velikoj karijeri, 13. lipnja krenuti put poljskog Lublina. Ugovor za borbu potpisao je s Fight Exclusive Night promocijom, koja trenutno kotira kao druga najbolja u Poljskoj, odmah iza KSW-a.

Upravo iz Poljske, gdje je poznato MMA ime, dolazi njegov protivnik, a to je godinu dana mlađi Michal Kita (18-11). Riječ je o borcu s iskustvom iz M-1 promocije, ali i KSW-a, gdje je 2015. godine napao titulu prvaka teške kategorije. Tim putem nokautirao ga je Karol Bedorf. Riječ je o borcu koji je 15 od svojih 18 pobjeda ostvario prekidom, no isto tako je prekidom došlo i deset od njegovih 11 poraza. Borac je to koji voli ući u otvorenu borbu, a tako nešto svakako preferira i "Duke".

Pokrajac se inače prošle godine vratio nakon trogodišnje pauze. Odmah se borio za SBC titulu te je poražen od Maiquela Falcaoa, no SBC mu je dao priliku za revanš. Nju je u prosincu iskoristio sjajnom nokaut pobjedom, čime je uzeo pojas koji bi kasnije ove godine trebao braniti. No, prije toga slijedi mu ova borba u Poljskoj.

Linker
24. travanj 2024 13:45