Regija

Impresivni Hrgović: 'El Animal' nokautom u trećoj rundi riješio i Herediju!

Filip Hrgović
 Screenshot
Najbolji hrvatski profesionalni teškaš Filip Hrgović (9-0-0, 6KO) je noćas u dalekom meksičkom Hermosilleu ubilježio devetu profi pobjedu u karijeri. "El Animal" je tehničkim nokautom u trećoj rundi (0:43) svladao domaćeg boksača Marija Herediju (16-7-1, 13KO) obranivši pritom svoju titulu WBC internacionalnog prvaka.

Nakon što je u osam dosadašnjih profesionalnih mečeva ostvario osam impresivnih pobjeda i pritom osvojio pojas WBC internacionalnog prvaka, 27-godišnji Filip Hrgović je nastavio već dobro utaban put prema svjetskoj tituli. Protivnik mu je bio godinu dana mlađi meksički teškaš Mario Heredia, koji je u profesionalnoj karijeri do ovog meča imao 16 pobjeda 6 poraza i 1 Draw. Meksikanac je priliku protiv Hrgovića zaradio pobjedom u posljednjem nstupu protiv bivšeg svjetskog prvaka Petera Samuela. Heredia je iznenađujuće slavio podijeljenom odlukom sudaca u travnju ove godine čime je dodatno skrenuo na sebe pozornost boksačke javnosti, ali i Hrgovićevih promotora iz poznatog Sauerland Boxinga. I tako je izbor pao na najboljeg meksičkog teškaša prema uglednom BoxRecu.

No, unatoč ozljedi lijevog bicepsa koja koje Hrgovića mučila posljednjih tjedna priprema, hrvatski boksač je bez ikakvih problema, vrlo impresivno, svladao Herediju i na svoj je profesionalni konto upisao novi nokaut.

Hrgovića su u dalekom Meksiku dočekali spartanski uvjeti, a svlačionice u "Centro de Usos Multiples" dvorani su bile blago rečeno skromne. To nije smetalo hrvatskom profesionalcu koji je netom prije izlaska u ring izjavio:

"Nema glamura niti u ringu, pa je to dobra prilagodba za ono što me čeka. Sve je spremno i jedva čekam da krenem. Osjećam se dobro, odmorio sam par dana i sada se vratila sva energija potrošena u kampu. Vjerujem da će on krenuti jako, nošen publikom jer ovo je za njega meč života. Moram ga iskontrolirati i biti spreman za jak početak."

Upravo nekako tako je i bilo. Svjestan da je kvalitetom lošiji, a fizički znatno kraći od Hrgovića, Heredija je krenuo snažno već od prve runde. Iako je zagrebački boksač zauzeo centar ringa pokušavši se nametnuti kao onaj koji će određivati tempo borbe, Meksikanac je u nekoliko navrata zaprijetio opasnim lijevim krošeom. No, sada već vrlo iskusni Hrgović je uspio iskontrolirati situaciju i energičnog protivnika te je do kraja runde uhvatio dobar ritam plasiravši nekoliko dobrih desnih direkata.

Sličnu situaciju smo gledali i u drugoj rundi. Nakon kratkog početnog pritiska Heredije, Hrgović se ponovno nameće kao kvalitetniji boksač, ali i kao agresor u ovom meču. Sve češće su desni direkti počeli odsjedati na bradi Heredije, a kada je Hrgović počeo kombinirati i aperkate istom rukom, činilo se da Meksikanac sve teže hvata priključak. U jednom trenutku Heredia je, činilo se, primio teži udarac, no do izdržao je do kraja runde na nogama.

I onda stigla treća dionica u kojoj je Hrgović odlučio riješiti meč. "El Animal" je već od prve sekunde krenuo puno odlučnije, a njegove serije udaraca su bile sve snažnije i preciznije. Već prvi dobar desni direkt na bradu je pogurao Herediju na konopce gdje je Hrgović nastavio pogađati snažne serije. Sve to je bilo previše za Meksikanca, koji je zateturao i završio na leđima. Sudac je odbrojao do 10 i označio je kraj meča na razočarenje Heredije i prepunih tribina domaćih navijača u "Centro de Usos Multiples" dvorani. Vrijeme na službenom satu je u tom trenutku pokazivalo 0:43 u trećoj rundi.

Ovo je bila deveta profesionalna pobjeda za "El Animala" i šesti nokaut. Nema sumnje da će novim slavljem hrvatski boksač nastaviti uspon prema vrhu svih profesionalnih ljestvica i lov na svjetsku titulu. Za Herediju je ovo bio sedmi poraz u karijeri, ali i veliko razočarenje nakon što je u zadnjem meču svladao bivšeg svjetskog prvaka Petera Samuela te se vjerojatno nadao da je to početak njegovog velikog pobjedničkog niza.
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________

Sve je u meksičkom Hermosillu, u dvorani "Centro de Usos Multiples", spremno za izlazak prema ringu našeg Filipa Hrgovića i njegovog protivnika u devetom profesionalnom meču domaćeg boksača Marjia Heredije. "El Animala" su u dalekom Meksiku dočekali spartanski uvjeti i vrlo sumorne svlačionice, ali našeg boksača to ne smeta.

"Nema glamura niti u ringu, pa je to dobra prilagodba za ono što me čeka. Sve je spremno i jedva čekam da krenem. Osjećam se dobro, odmorio sam par dana i sada se vratila sva energija potrošena u kampu. Vjerujem da će on krenuti jako, nošen publikom jer ovo je za njega meč života. Moram ga iskontrolirati i biti spreman za jak početak", izjavio je Hrgović za RTL televiziju netom prije izlaska u dvoranu.

Hrvatski boksač posljednjih dana i tjedana muku muči s ozljedom bicepsa lijeve ruke, ali kaže kako će bol staviti sa strane i, ako treba, Herediju pobijediti "jednom rukom".

1. RUNDA - Popularni najavljivač David Diamante je najavio najprije izazivača za WBC internacionalni pojas prvaka Marjia Herediju, a zatim i našeg Filipa Hrgovića. Svakog trenutka bi trebala krenuti prva runda.

Od samog početka prve runde Hrgović se nemetnuo kao duži borac, zauzeo je centar ringa i pokušao je biti taj koji ide naprijed i određuje tempo. Sama runda je prošla bez posebnih uzbuđenja u početnom ispitivanju snage. Hrgović je isprobao nekoliko puta svoju desnicu koja je parcijalno sjela na Heredijinom licu. No, i Meksikanac nije bio bezopasan. Bacio je nekoliko opasnih lijevih krošeao pokazavši da u ovom meču ne želi biti samo promatrač.

2. RUNDA - Puno agresivnije je u drugu rundu, od samog početka, krenuo meksički boksač. Pokušao je stisnuti Hrgović uz konopce kako bi skratio distancu i pokušao nešto plasirati. No, bez previše uspjeha. Hrgović je vrlo brzo ponovno nametnuo ritam plasiravši nekoliko dobrih desnih direkata i aperkata. Nakon početnog pritiska, Hrgović se maknuo s konopaca i ponovno je nametnuo svoj ritam kao u prvoj rundi. Čak se u jednom trenutku činilo da je Heredia primio teži udarac, ali je rundu izdržao do kraja.

3. RUNDA - Hrgović puno odlučnije starta u treću rundu. I odmah od prve runde stišće Herediju koji se povlači prema konopcima. Najprije sjeda jedna, pa druga dobra desnica, a hrvatski boksač sve bolje povezuje svoje udarce u seriju. Meksikanac je u ozbiljnim problemima i sve teže prima Hrgovićeve batine. Udarci se redaju, a Heredijina obrana je sve poroznija i poroznija. Nakon još jedne snažne serije Heredija je pao na pod, a sudac je označio kraj. Filip Hrgović je ubilježio još jednu profesionalnu pobjedu. Službeni kraj je 0:43 u trećoj rundi. Nažalost, neće biti izjava u ringu pa nećemo niti čuti prva razmišljanja Hrgovića nakon slavlja u Meksiku.

Linker
19. travanj 2024 06:49