Regija

Ispala i Malenica, Hrvatska ostala bez predstavnica na EP u boksu za žene

Marija Malenica
 Instagram
Hrvatska je nakon četiri dana natjecanja ostala bez svojih predstavnica na Europskom ženskom boksačkom prvenstvu (EUBC), koje se ovih dana održava u španjolskom Madridu.

Nažalost i Željana Piteša u kategoriji do 48 kilograma i Maja Šarić do 64 kile, baš kao i Marija Malenica do 60, nisu uspjele preskočiti prvu prepreku i zaustavljene su već u prvom krugu natjecanja.

Na turniru smo najprije ostali bez Piteše koja je diskvalificirana u meču s Rumunjkom Dutom već prvog dana natjecanja. Razlog je bila opstrukcija borbe, držanje i hrvačka bacanja. Piteša je najprije dobila opomenu, pa kaznene bodove, da bi u konačnici sudac morao posegnuti i za diskvalifikacijom izbacivši je iz turnira.

Zatim je u ring dan kasnije stupila Maja Šarić boksavši u prvom kolu protiv Amerikanke Ani Hovsepyan u kategoriji do 64 kilograma. Hovsepyan je jednostavno bila bolja protivnica u tom dvoboju i čim je malo pojačala tempo u drugoj rundi naša boksačica to više nije mogla pratiti. Sudac je odlučio prekinuti meč nakon serije nebranjenih udaraca koje je Šarić primila čime smo ostali i bez druge predstavnice.

Nažalost, niti Marija Malenica, naša posljednja boksačica, nije uspjela proći u drugo kolo u jučerašnjem nastupu protiv odlične Poljakinje Kinge Szlachcic. Malenica je solidno odradila prvu rundu, ali je nakon toga Poljakinja preuzela inicijativu. Odličnim lepršavim stilom viša i brža Kinga pobjeđuje jednoglasnom odlukom sudaca.

Hrvatski ženski boks nažalost nije zablistao na ovom natjecanju. Tri poraza u prvim nastupima, diskvalifikacija Piteše, prekid za Šarić te poraz na bodove Malenice, ne daju nadu za boljim rezultatom na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Nimalo lak posao je pred izbornikom Ante Matasom, koji još treba odlučiti o putnicama na SP. Na Europskom prvenstvu u Španjolskoj je nastupila 31 zemlja sa 136 boksačica.

Linker
22. travanj 2024 17:04