Regija

Ivan Zidar idući vikend debitira u Cage Warriorsima protiv veterana ponajbolje europske promocije

Reed vs. Zidar
 Cage Warriors
Ivan Zidar potpisao je ugovor s Cage Warriors promocijom i svoj prvi nastup u njihovom kavezu imat će već 12. listopada kad će se u Cardiffu boriti protiv velškog veterana spomenute promocije, Josha Reeda.

Nakon što je krajem lipnja došao do treće pobjede u nizu, savladavši na GMC 20 priredbi Oscara Navea, Ivan Zidar (5-2) odlazi na najveću borbu svoje dosadašnje karijere. Hrvatski borac bantam kategorije, koji živi i trenira u Stockholmu, potpisao je ugovor s jednom od vodećih europskih MMA promocija, britanskim Cage Warriorsima. Već iduće subote ući će u njihov kavez u potrazi za pobjedom koja bi ga "stavila na mapu" europskih boraca bantam kategorije.

Svojevremeno najbolji hrvatski kickboksač nižih kategorija na MMA se prebacio sredinom 2016. godine. Tad je ovaj 27-godišnjak napustio posao u Hrvatskoj vojsci te je krenuo u Stockholm ostvariti svoj san. Niti jedan početak nije lak, ali upravo svojim talentom i srčanošću uspio je doći do pozicije člana Allstars Gyma, jednog od najboljih MMA timova u Europi. Tamo je s vremenom dogurao do treninga i sparinga s njihovim najboljim borcima, odnosno postao je jedan od njih. I siguran je kako je sad došlo vrijeme za istaknutije rezultate. No, i tu će morati to odraditi težim putem.

Na Cage Warriors 108 priredbu uskočio je samo dva tjedna prije održavanja iste i pobjedu će tražiti protiv već dokazanog borca na njegovom domaćem terenu. To je Josh Reed (9-4) kojem će ovo biti jubilarni deseti nastup u Cage Warriorsima. On se vrlo brzo vraća u kavez, budući da je početkom prošlog mjeseca poražen od Marka Kovačevića, čime je prekinut njegov niz od dvije pobjede. Riječ je o jednom od boljih boraca bantam kategorije u Velikoj Britaniji, a posebno opasan je u borbi na podu. Pet od svojih devet pobjeda upisao je prisiljavanjem na predaju. No, Ivan u posljednje vrijeme upravo najviše radi na svom grapplingu i teško je nabrojati sva grappling natjecanja na kojima je u posljednje dvije godine nastupio i sva odličja koja je osvojio.

Cage Warriors 108 priredbu predvodi borba lake kategorije između Masona Jonesa i Aleksija Mantykiwija. Borbi ćete moći pratiti uživo ako ste pretplatnik servisa UFC Fight Pass.

Linker
20. travanj 2024 15:22