Regija

Ivana Habazin najavila meč karijere: 'Trener Bashir bit će u publici, a ja ću se boriti za njega'

Steve Upsher i Ivana Habazin
 Instagram
Ivana Habazin osjeća se u potpunosti spremnom za meč koji je ispred nje, a koji donosi napad na dvije svjetske titule i borbu protiv zvijezde kakva je Claressa Shields. U taj će meč ući s novim trenerom, dok će sve iz publike pratiti njen glavni trener James Ali Bashir, što će joj zapravo biti najveća motivacija.

Još je tek nešto više od jednog dana ostalo do meča u kojem će Ivana Habazin napasti WBC i WBO titulu svjetske prvakinje lakosrednje kategorije. Tri mjeseca nakon nemilih događaja u Flintu, napokon će ući u ring i stati preko puta Claresse Shields. Pred sam meč Ivanu smo upitali o nekim bitnim informacijama, prije svega o tome koliko je zadovoljna činjenicom da je meč tako brzo dogovoren nakon prošlog otkazivanja, ali smo ju isto tako upitali je li bilo problema pri odrađivanju tog procesa.

"Naravno da sam zadovoljna, s obzirom da je meč otkazan već dva puta. Claressin promotor Dmitri Salita ponašao se kao da ima poker aseva u svom špilu, a pokazalo se da zapravo blefira. Naime, on je najavio da neće doći do borbe ukoliko ne potpišemo ugovor s uvjetima koje je on postavio. Ništa se nije dogodilo. Štoviše, poslali su novi ugovor s uvjetima koje smo mi tražili. Usput se zahvaljujem i predsjedniku Showtimea gospodinu Stephenu Espinozi što nije dopustio da me zamijene lakšom protivnicom, što su i pokušali napraviti te što smo dobili novi datum relativno brzo", otkrila je Ivana kako su izgledali pregovori za meč, koji se ovim putem ugovorio već po treći put. Nažalost, nisu problemi postojali samo oko ugovora, nego su iz Claressinog tima ponovno pokušali destabilizirati Ivanu na što više načina.

Dio takvih stvari uspjela je izbjeći budući da se u pripremama u potpunosti izolirala. Ovog puta ipak nije napuštala Hrvatsku, a svoju oazu mira pronašla je na otoku Krku.

"Za svaki meč ja se izoliram, tako da to nije ništa novo. No, ovaj put je to u malo većoj mjeri jer je ovo ipak meč moje karijere. Zbog troškova, pripremala sam se na Krku, u hotelu "Malin" jer tu imam osiguran smještaj za cijeli moj tim i sparing partnere", rekla je nešto o kampu u kojem je s njom bio novi trener. Zanimljivo je čuti kako je došlo do suradnje s njim te što je on Ivani novo donio:

"Steven Upsher Chambers je moj novi trener. Radio je s trenerom Bashirom dok je ovaj trenirao njegova brata Eddiea Chambersa. Steven preferira tipični američki stil boksa što meni za ovu priliku treba. U svojoj karijeri ima 32 profi borbe, a od njega sam u proteklih par mjeseci naučila puno, pa i o onim prljavim stvarima kakvih u meču za dvostruki naslov neće nedostajati."

Trener Bashir bi trebao biti u publici. Naime, kako se meč održava u Atlantic Cityju, a on živi u New Jerseyu, to nikako ne namjerava propustiti, iako se još uvijek nalazi u fazi oporavka. Zube još uvijek nema i čeka još jednu operaciju.

Nije se Ivana puno obazirala na izjave Claresse Shields, posebno one o MMA karijeri nakon ovog meča, za koji se čini kao da ga je već shvatila uspješno odrađenim. Ivana bi u tome mogla pronaći svoju priliku. Posebno jer se u potpunosti posvetila pripremama koje je usporedila s onim prethodnim.

"Pripreme se nisu puno razlikovale od prethodnih, jedino što je drugačije je novi trener i stil boksa kojeg ću boksati u petak. Radili smo nove stvari i jedva čekam pokazati sve što znam. Završio je ciklus od pet tjedana sparinga, osjećam se dobro, osjećam se savršeno. Mislim da sam u najboljoj formi ikada i to je to - spremni smo. Od listopada razmišljam o ovome i motiviranija sam nego ikad s obzirom na sve što se dogodilo. Imam osjećaj kao da se borim za Jamesa Alija Bashira. Osim toga, borim se i za svoju domovinu. Želim da Hrvatska bude ponosna na mene", najavio je najbolja hrvatska boksačica.

Ovog puta je organizacija ipak na malo višem nivou nego u Flintu, što svakako Ivani daje neku mirnoću. A mirnoća će joj biti potrebna u ringu, ako želi pronaći udarac koji je najavila, onaj kojim će nokautirati dvostruku zlatnu olimpijku.

"Ne bih htjela ništa prognozirati, mislim da je najvažnije da smo obavili jako dobar posao ovih par mjeseci gledajući prethodne mečeve i smišljajući pravu taktiku. Imala sam odlične sparing partnere i zaista teške sparinge. Radili smo na nekoliko varijanti koju ću po potrebi primijeniti. Sve ovisi kako će meč krenuti. Primila sam puno poruka podrške, što je i još jedan od razloga zašto sam ostala u Hrvatskoj na pripremama. Okružena sam pozitivom i imam samo jedan cilj, a to je pobjeda. Hvala svima na podršci", na kraju je zaključila Habazin, pred meč kojim u potpunosti može promijeniti svoj život.

Linker
14. travanj 2024 12:43