Regija

Ivica Trušček i Khabib Nurmagomedov osvanuli zajedno na plakatu

Ivica Trušček
 screenshot/Podcast Inkubator
Ivica Trušček idućeg mjeseca odradit će jednu od najvećih borbi u karijeri. Na GFC 20 priredbi u Uzbekistanu čeka ga Šamil Zavurov, jedan od najiskusnijih boraca iz Dagestana i svojevremeni mentor Khabiba Nurmagomedova. Upravo će Khabib biti gost na priredbi, a na službenom je plakatu osvanuo odmah uz hrvatskog borca.

Nakon što je borba prvobitno otkazana, Ivica Trušček će se umjesto u Kazahstanu boriti u Uzbekistanu. No, to je zapravo manje važan podatak od toga kako smo sad saznali da će hrvatski borac nastupiti u sunaslovnoj borbi, dok je mjesto u glavnoj pripalo Umaru Nurmagomedovu i Nikiti Chistyakovu koji će se boriti za pojas bantam kategorije.

Umar Nurmagomedov bratić je UFC-ovog prvaka lake kategorije, Khabiba Nurmagomedova, a nedavno je potpisao ugovor s PFL-om u čijem je kavezu debitirao pobjedom. No, čini se kako taj ugovor nije ekskluzivan, budući da će nastupiti na ovoj priredbi. On je zapravo vlasnik GFC pojasa bantam kategorije, a ovim putem branit će ga protiv Nikita Chistyakova (11-5), borca iz St. Petersburga.

Ivica će svoju sedmu pobjedu u nizu tražiti protiv Šamila Zavurova, još jednog borca vrlo bliskog Khabibu Nurmagomedovu. Naime, ovaj 35-godišnjak član je Eagles MMA tima, gdje je kao jedan od najiskusnijih Khabibu bio mentor na početku njegove karijere. U karijeri je ostvario 35 pobjeda i šest poraza.

Jučer je objavljen službeni plakat na kojem je otkriveno kako će Khabib prisustvovati eventu. Bit će poseban gost organizatora, a za pretpostaviti je kako će se naći u kutu svom bratiću, ali i mentoru te velikom prijatelju. Tako će Truščekov protivnik dobiti veliko pojačanje. Ivica je najavio da u Uzbekistan odlazi poginuti ako treba i da nikome neće priznati da je bolji dok to ne pokaže u borbi. Borac iz Križevaca u životnoj je formi i nakon gotovo 70 odrađenih borbi traži priliku za svojevrsni iskorak i ozbiljniju zaradu. Pobjeda nad imenom kao što je Šamil Zavurov takvo što vjerojatno osigurava.

GFC

Linker
26. travanj 2024 17:43