Regija

Josh Emmett: Čim ga prvi put pogodim, Bektić će shvatiti gdje je došao

Emmett vs. Bektić
Josh Emmett najavio je svoju današnju borbu protiv Mirsada Bektića, rekavši kako će od samog početka borbe pokušati borcu iz BiH stvoriti situaciju u kakvoj se ovaj neće osjećati ugodno i kako na taj način namjerava doći do pobjede.

34-godišnji Emmett (14-2, 5-2 UFC) današnju borbu protiv Mirsada Bektića održat će na domaćem terenu. On već nekoliko godina trenira u Timu Alpha Male čije je sjedište upravo u Sacramentu, gradu koji danas ugošćuje UFC priredbu na čijem se programu nalaze. Velika je to prilika za Emmetta, koji će morati pronaći način za zaustaviti sjajnog borca rodom iz Srebrenice. Bektić (13-1, 6-1 UFC) je do sada jedini poraz doživio samo zbog svoje greške. Zanimljivo, nanio mu ga je jedan drugi borac povezan s istim timom, Darren Elkins. Emmett je svjestan kako je pred njim težak zadatak, no isto tako kaže da je takve potrebno odrađivati ako namjeravaš biti najbolji na svijetu.

"On je težak protivnik i mislim da smo jako dobro upareni. Ne vidim puno rupa u njegovom načinu borbe, no jedna stvar nas razlikuje. On je navikao biti čekić u svojim borbama, a to se sad neće dogoditi. Nije se nikad borio protiv nekoga poput mene. Čim ga pogodim shvatit će u kakvu borbu je ušao", najavio je u razgovoru za MMA Junkie Emmett, koji se do sada u UFC-u dokazao kao udarač. No, to zapravo nema veze s onim u čemu bi on trebao biti najbolji i gdje se krije njegova najveća kvaliteta.

"Ljudi gledaju moje borbe i misle kako sam boksač, no ja dolazim iz hrvanja gdje sam se borio na visokom nivou. I hrvanje uvijek koristim da bih što bolje koristio svoje ostale alate. Bolji sam od Bektića u hrvanju, bolje udaram od njega i bolju sam u jiu-jitsu. Svejedno mi je gdje će ova borba otići. Možda ovog puta dobijem priliku bolje pokazati svoje hrvanje i jiu-jitsu. UFC fanovi žele uzbuđenje i zbog toga sam se trudio boriti se na nogama, a tako sam mogao i brže napredovati", objasnio je zbog čega je svoju hrvačku pozadinu ostavio sa strane, a danas bi mu itekako mogla pomoći.

Do sada je u Octagonu doživio dva poraza i oni su mu jedini u karijeri. Ne vidi u tome ništa loše, iako shvaća da ga je malo usporilo u misiji napretka prema vrhu.

"Svatko može određenog dana doživjeti poraz. Smatram kako sam najbolji borac u ovoj diviziji, no prvo moram biti fokusiran na Mirsada jer on je taj koji je trenutno ispred mene i svakako je jedan od mojih najtežih protivnika do sada. To mi je prilika za upisati veliku pobjedu koja će me približiti borbi za titulu."

Koji god dođe do pobjede u ovoj borbi, idući protivnik trebao bi mu biti netko iz samog vrha. Upravo zbog toga je velik ulog u kavezu, iz kojeg s nagradom može izaći samo jedan.

Linker
20. travanj 2024 02:00