Regija

Joshua: 'Pokazao sam što je slatka znanost ovog sporta!'; Ruiz: 'Za treći meč bit ću u životnoj formi!'

 Screenshot (Twitter, Sky Sports)
Anthony Joshua dominantno je savladao Andyja Ruiza Jr. nakon čega je na vrlo zanimljiv način prokomentirao svoju strategiju i ono kako je meč izgledao. S druge strane, Ruiz je priznao kako nije bio na potrebnoj razini, ali je isto tako otkrio kako vjeruje da zaslužuje treći meč.

Nakon što je u ringu proslavio pobjedu s cijelim svojim timom te nekolicinom prijatelja, Anthony Joshua napokon se obratio fanovima u cijelom svijetu. I to odmah se malo našalivši na svoj račun, prisjetivši se lipanjskog meča i šokantnog poraza.

"Prvi put je bilo tako sjajno, da sam morao odraditi dva puta", rekao je odmah Joshua izjavu koja zapravo bolje zvuči originalno na engleskom jeziku (First time was so nice, so I wanted to do it twice).

Nakon toga se malo uozbiljio i okrenuo onome što je napravio u 12 rundi najvažnijeg meča karijere. Mnoge svojim stilom nije oduševio, ali je sve koji poznaju boks uvjerio koliko je kvalitetan borac. Pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, Ruiz je imao tek "punchers chance" koji se ovog puta nije pojavio.

"Pravi borac ne traži isprike za ono što se dogodilo u prvom meču. Vjerovao sam treneru koji mi je od početka tvrdio da ja ovo mogu dobiti, ali da moram biti spreman umrijeti ako treba. Ovo je bio pravi boks. Ja sam tip za kojeg ste navikli da nokautira protivnike. Prošli put sam shvatio neke stvari. Ugrozio sam protivnika, a onda sam dozvolio da se on vrati i to napravi meni. I svaka mu čast na tome. Ja sam dao sam sebi zadatak da se vratim bolji. Svaka čast Andyju i njegovoj obitelji, jako ih poštujem. On je fantastičan boksač", objasnio je, da bi onda rekao vrlo značajnu rečenicu koja zapravo opisuje ono što je izveo u meču:

"Ja sam danas pokazao što je slatka znanost ovog sporta. To je pogoditi, a ne biti pogođen."

Ipak je zatražen za dodatno objašnjenje svoje strategije, ali i motivacije pred meč istine.

"Sve je stvar pripreme. Jednog dana kad izdam knjigu ćete znati više stvari. Sve je ovo jedno veliko iskustvo. Nema pobjednika i poraženih, najvažnije je stvarati uspomene kroz ovu igru koju svi toliko volimo. Život je luda vožnja. Nakon prvog meča slušao sam savjete kako se trebam umiroviti. Nisam o tome razmišljao niti trenutak. Andy, jesi li se spreman umiroviti?", okrenuo se odjednom svom protivniku.

"Ne, želim treći meč", rekao je Ruiz, da bi od Joshue dobio pristanak. Onda je ipak mikrofon došao do Meksikanca koji je pokušao pronaći odgovor na pitanje zašto je ovako uvjerljivo poražen.

"Ovo je bila njegova noć. Nisam se pripremio kako sam trebao. Nabacio sam previše mase i on me u potpunosti nadboksao. No, ako dogovorimo treću borbu, vjerujte da ću doći u najboljoj mogućoj formi i da ću biti najbolji što sam bio u karijeri", rekao je Ruiz, još jednom zatraživši treći meč i podršku publike u svojoj namjeri.

Hoće li ga dobiti? U ovom trenutku je to teško zaključiti.

Linker
14. travanj 2024 04:47