Regija

Kanađani poručili UFC-u: 'Dovedite Deliju, ludi ste ako to ne napravite'

Ante Delija
 Damir Krajac / CROPIX
Teškaši su uvijek tražena 'roba' na MMA tržištu, posebno oni talentirani i dokazani, a među njih definitivno možemo uvrstiti i 29-godišnjeg Dubrovčanina Antu Deliju. Upravo to je učinio i kanadski borilački protal Cageside Press koji je složio listu s 10 boraca teške kategorije s kojima bi UFC trebao potpisati ugovore u 2020. godini.

Ime 'Hodajuće nevolje' jedno je od njih 10 koja su osvanula na ovom zanimljivom popisu. U detaljnom i informativnom tekstu, Kanađani Deliju predstavljaju kao štićenika Mirka Filipovića i poznatog borca koji je ubilježio nastupe pod uglednim promocijama poput PFL-a, KSW-a, Rizina i M-1.

"Unatoč nastupima po raznim promocijama, On je još mlad i ima samo 29 godina. Nije poznato kakav je njegov trenutni status ugovora sa KSW-om i PFL-om. A uz sve spomenuto, UFC bi bio lud kad bi ga propustio potpisati", glasio je uvod koji opisuje hrvatskog boraca.

Kanađani u nastavku članka navode da je Delija opasniji u parteru od svog mentora Cro Copa, ali i da je bez ikakve sumnje neke stvari naučio od legendarnog hrvatskog borca.

"Opasan je u parteru, ima solidan kickboxing i snagu u rukama. Fizički je moćan i svojom snagom ruši suparnike na pod. A tamo je 'Hodajuća nevolja' zaista nevolja za svoje protivnike jer ima brutalan 'ground and pound'. Njegov 'grappling' je poprilično dobar. Njegovi udarci u parteru su aktivni, teški, a zna dobro napasti i tijelo", zaključak je teksta koji je uz sve navedeno iznio i nekoliko statističkih podataka poput Antinog omjera pobjeda i poraza (17-3), broja prekida (13), kombiniranog 'scorea' njegovih protivnika (196-128),...

Teškaši koje bi UFC trebao dovesti prema Cageside Pressu:

Hugo Cunha (5-0)

Renan Ferreira (6-2)

Evgeny Goncharov (14-2)

Mohammed Usman (6-1)

Martin Buday (7-1)

Rizvan Kuniev (7-2-1)

Anton Vyazigin (14-3-1 nc)

Ante Delija (17-3)

Andre Miranda (6-2)

Aleksandr Maslov (3-0)

Linker
26. travanj 2024 22:33