Regija

Kedveš unatoč hrabrom nastupu poražen od Kehla: 'Pokazali smo da se možemo nositi s najboljima na svijetu'

Andrej Kedveš
 Facebook
22-godišnji hrvatski kickboksač, Andrej Kedveš, nije uspio savladati Enrika Kehla na priredbi jučer održanoj u Frankfurtu. No, mladi hrvatski borac pružio je sjajan otpor jednom od najboljih boraca svijeta te je pokazao kako se ima čemu nadati u godinama koje dolaze.

Andrej se vratio u profesionalni ring nakon dvije godine i odmah je bio spreman sučeliti se s borcem svjetske klase. Otputovao je u Frankfurt kao autsajder, a onda je tamo otvoreno ušao u meč. Nije imao što izgubiti, veliko iskustvo je zaradio već u startu, a na kraju je ostavio i dobar dojam što je svakako jako bitno u ovoj fazi karijere.

Kehl je kroz meč bio bolji upravo onoliko koliko je potrebno da bi držao meč pod svojom kontrolom. Andrej se nije predavao, tražio je svoje prilike i pogodio je nekoliko udaraca na koje njemački borac nije ostao ravnodušan. Uostalom, na kraju mu je i on sam čestitao te ga javno pohvalio.

Zadovoljan Andrejevim nastupom bio je i njegov glavni trener, Danijel Šimundić, koji je meč prokomentirao na svom Facebook profilu.

"Nažalost, izgubili smo odlukom sudaca, ali smo pokazali da se možemo nositi s najboljima na svijetu i to pred punom dvoranom domaće publike. Bile su to tri runde pravog rata. Ponosni smo do neba, a u Areni smo dobili brojne čestitke jer svi znaju tko je Enriko Kehl", napisao je trener kluba Blitz Đakovo, inače Andrejevog matičnog kluba.

Ova priredba donijela je i veliki povratak Ismaela Londta na veliku scenu. Finalist zagrebačkog K-1 finala osvojio je teškaški turnir četvorice u kojem je prvo savladao Envera Šljivara, a onda i Jamesa McSweneya u finalu. Od Britanca je bio bolji nokautom u prvoj rundi.

Linker
19. travanj 2024 13:52