Regija

'Killer' za KSW titulu protiv borca koji je Pejića koštao otkaza u UFC-u!

Soldić, Račić, Jun
 Screenshot (Instagram)
Antun Račić će 9. studenog na KSW-u 51 dobiti priliku osvojiti inauguralni pojas prvaka u bantam kategoriji. Protivnik će mu biti bivši UFC borac Damian Stasiak. Meč su potvrdili poljski mediji, a osvanuo je i na stranici Wikipedije KSW-a 51.

Nakon četiri uzastopne pobjede u KSW-ovom kavezu, "Killer" će dobiti šansu osvojiti pojas u kategoriji do 61 kilogram. No, neće mu biti nimalo lako jer će na drugoj strani stajati bivši UFC borac Damian Stasiak.

"Ne mogu dočekati svoju borbu na KSW-u 51. Ovo će biti najveći trenutak moje karijere. Strašna borba protiv odličnog protivnika pred svojom publikom. To je sjajno. Vrlo sam motiviran i ne mogu dočekati trenutak kada ću ući u povijest kao prvak u svojoj diviziji", izjavio je Dubrovčanin za KSWMMA.com.

Stasiaku će ovo biti prvi nastup za poljsku promociju. Nakon što je dobio otkaz u elitnoj svjetskoj MMA promociji UFC-u, Stasiak se vratio pobjedama u travnju ove godine. To mu je bilo dovoljno da ga KSW akvizira i odmah gurne u meč protiv "Killera" za titulu bantam kategorije.

Sjajni Stasiak je u UFC-u odradio šest mečeva, a otkaz je dobio nakon što je njegov "score" pao na 2 pobjede i 4 poraza. Sjećamo ga se i iz meča protiv Filipa Pejića na Fight Night priredbi u Zagrebu 2016. godine. Poljak je slavio protiv "Nitra" prekidom u prvoj rundi i koštao ga tada UFC karijere. Nakon pobjede protiv Pejića uspio je svladati i Daveyja Granta, no uslijedio je negativan niz i oproštaj s promocijom Dane Whitea.

Baš kao i Račić, i Stasiak favorizira borbu na parteru, a posebno valja naglasiti njegov sjajan "grappling" i BJJ. Od 11 profesionalnih pobjeda, čak 8 je ubilježio prisiljavanjem na predaju svojih protivnika.

Račić je trenutačno na 23 pobjede i 8 poraza, uz niz od pet uzastopnih slavlja što mu je najuspješniji profesionalni niz do sada. Uz "Killera" u Areni bi od hrvatskih boraca trebao nastupiti i njegov klupski kolega Roberto Soldić, ali i Filip Pejić.

Vrijedi samo napomenuti da KSW ovu borbu još nije službeno potvrdio, no osim Wikipedije su je prenijeli i svi renomirani poljski mediji koji prate KSW promociju.

Linker
20. travanj 2024 05:33