Konačna odluka o otkazu KSW-a 53 radi korona virusa u srijedu u 15:00 sati!

Poljska MMA promocija Konfrontacja Sztuk Walki (KSW) će točno u 15:00 sati, u srijedu, otkriti sudbinu nadolazeće 53. priredbe koju predvode naš Roberto Soldić i Marius Žaromskis u Lodzu. Iako se već danas pojavila informacija da je event već otkazan radi odluke poljske Vlade o zabrani javnih okupljanja, koja je potaknuta epidemijom korona virusa, konačna potvrda ili demantij će stići tek sutra.

"KSW promocija uvijek brine o najvećim sigurnosnim standardima. I zato smo danas odlučili, potaknuti preporukama onih na vlasti, da se KSW 53 neće održati u formi koja je planirana do sada", stoji u priopćenju poslanom medijima u utorak, kao i u objavi na službenom Instagram profilu poljskog giganta.

"KSW promocija će informirati o sudbini priredbe sutra u 15 sati", stoji u nastavku poruke koja se zaključuje informacijama o povratu novca za one koji su svoje ulaznice već kupili.

Jedna od najvećih "žrtava" ove epidemije korona virusom, odnosno eventualnim otkazom čitavog eventa ako se on sutra dogodi, će biti naš KSW prvak Roberto Soldić. "RoboCop" se upravo prije nekoliko dana vratio iz Montreala gdje je već odradio veći dio priprema za Žaromskisa u slavnom TriStar Gymu.

No, tu nije stao pa je na sparinge u UFD Gym za ovaj bitan nastup doveo velika imena poput KSW prvaka u perolakoj kategoriji Salahdinea Parnassea i UFC veterana Gleisona Tibau. Uz njih je angažirao i aktualnog člana UFC-ovog "rostera" Claudija "Hannibala" Silva. Prvi sparinzi su već odrađeni, a nije teško za pretpostaviti koliko sve to zajedno košta. Jeftino zasigurno njie. I upravo zato smo na početku rekli da je upravo "RoboCop" vjerojatno jedan od onih koji će morati podnijeti najveću žrtvu ukoliko meč bude otkazan ili prolongiran. Na istom popisu borbi se nalazi još jedan hrvatski predstavnik - Stipe Bekavac.

Bolji scenarij bi bio event ispred praznih tribina; nešto što je azijski ONE Championship već nedavno napravio također radi epidemije korona virusa. Konačnu odluku ćemo ipak saznati tek sutra u 15:00 sati. Fanovi "drže fige" da se priredba i održi jer većina ipak ionako gleda pred malim ekranima.


 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!