Regija

Konstantan napredak: Prisjećanje na prvih osam profesionalnih mečeva Filipa Hrgovića

Filip Hrgović
 Youtube
Filip Hrgović će u noći sa subote na nedjelju (oko 4.15) ući u svoj deveti profesionalni meč, s ciljem dolaska do nove uvjerljive pobjede koja bi ga trebala odvesti prema još većim ispitima u budućnosti. Tim putem prisjetit ćemo se prvih osam mečeva i njihovih ishoda.

Raphael Zumbano - 30. rujna 2017. godine

Filip je preko godinu dana trenirao i čekao svoj profesionalni debi, a onda je kao prvog protivnika dobio boksača koji je u tom trenutnu iza sebe imao respektabilni omjer od 39 pobjeda i 15 poraza. No, hrvatski boksač je od početka tražio prave ispite i nisu ga štedjeli. On je svoje želje opravdao izvedbom u ringu, svog protivnika savladavši nakon otprilike sto sekundi. Poručio je tad kako nikome neće biti lako s njim u ringu. Bio je u pravu.

Pavel Sour - 27. listopada 2017. godine

Nije duže od prve runde izdržao niti drugi protivnik, do tog trenutka neporaženi Čeh, Pavel Sour. Filip je deset godina starijeg Čeha tukao od samog početka meča, a završio ga je desnim krošem u posljednjoj sekundi prve runde. Početak Filipove profesionalne karijere nije mogao biti bolji.

Tom Little - 27. siječnja 2018. godine

Nakon što je debitirao u latvijskoj Rigi, Filip je tamo pozvan i na svoj treći meč. Ovog puta susreo se s britanskim stilom boksa koji je donio njegov u tom trenutku prvi Top 100 protivnik. Ovog puta Filip je pokazao taktičku zrelost. Pametno je radio prve tri runde, otvarao obranu svog protivnika i završio ga u četvrtoj. Nastavio je Filip rasti, kako rezultatima tako i taktički.

Sean Turner - 24. veljače 2018. godine

Prvi Filipov protivnik malo bahatijeg pristupa pokazao se i kao najtvrđi orah. Obećavao je Britanac kako će ugasiti hype koji se počeo stvarati oko Hrgovića. U tome nije uspio, ali je svakako Filipa stavio na velik ispit. Meč na osam rundi u kojem smo dobili potvrdu kako je Filip kondicijski spreman na 12. Prva tri runde Englez je pružao dobar otpor, no onda je počeo usporavati, a Filip kao da je samo podizao tempo. Na kraju uvjerljiva pobjeda na sudačkim karticama.

Filiberto Tovar - 9. lipnja 2018. godine

Bio je ovo prvi Filipov meč kao glavna borba priredbe. Dogodio se u Münchenu, a protivnik je došao s jako dobrim omjerom 9-0. Ipak, po prvi put je Tovar napustio svoj Meksiko i nije bio spreman za ono što će donijeti boksač kojem je to bio posljednji meč prije nego je postao "El Animal". Filip je bio agresivan, uvjerljiv i ubojit. Nokaut četvrta runda!

Amir Mansour - 8. rujna 2018. godine

Dan prije ovog meča, Filip je službeno predstavio svoj novi nadimak. I prvi put kao "El Animal" nastupio je pred publikom u svom gradu. Zagrebačka Arena svjedočila je pobjedi nokautom u trećoj rundi protiv Amira Mansoura. Iskusni veteran hrabro je uskočio u ovaj meč kao zamjenski borac, no i on je bio samo još jedan korak na putu prema vrhu. A svakako je bio do tada najveće ime među svim Filipovim protivnicima.

Kevin Johnson - 8. prosinca 2018. godine

Bio je ovo drugi Filipov nastup u Zagrebu, no iz Arene je ring preselio u Dom Sportova. Bila je to dobra odluka jer je atmosfera bila puno bolja. Još jednom je bilo problema s protivnicima i samo dva dana prije meča ukazao se Kevin Johnson. Borac poznat kao netko koga je gotovo nemoguće nokautirati, a boksao je protiv najvećih imena, doveden je u situaciju gdje protiv Filipa gotovo da nije uspio uputiti pravi udarac. Ipak, izdržao je svim osam rundi ovog meča i napustio meč uzdignuta glave. Filip je još jednom pokazao zavidnu kondiciju. Svih osam rundi uspio je držati jednak tempo.

Gregory Corbin - 25. svibnja 2019. godine

Američki debi iz snova za najboljeg hrvatskog teškaša. Uz Gregoryja Corbina stajalo je 15-1 i status opasnog nokautera koji svakoga može pogoditi. Pokušao je to od prve sekunde napraviti i Filipu, no dočekao je ozbiljan udarac već nakon 60 sekundi. Kroše u bradu za klasični nokaut!

Linker
18. travanj 2024 01:40