Regija

Kvesić na korak od OI: 'Sletio sam u Japan, još samo da se otvore vrata zrakoplova'

 ladimir Astapkovich / Sputnik / AFP
KARATE Ivan Kvesić osvojio srebro u Salzburgu na turniru Svjetske Premier karate lige

Hrvatski karate reprezentativac Ivan Kvesić sa srebrom se vraća iz austrijskog Salzburga, sa Svjetske Premier karate lige. U finalu kategorije do 84 kg se naš Kvesić trebao sučeliti Turčinu Uguru Aktasu. Napominjemo trebao jer nažalost borbe nije bilo...

- Predao sam zbog ozljede koljena - jučer će, još iz Austrije, iz kombija koji ga je poveo put Zagreba, član KK Hercegovina.

Ta ozljeda koljena nije iz polufinala, nije uopće s turnira u Salzburgu.

Pametna odluka

- Prije dva tjedna u Dubaiju sam to “zaradio”. Osjetio sam bolove već od prve borbe ovdje u Salzburgu i uspio sam odraditi četiri važne borbe, ali bilo bi mislim preriskantno ići i dalje od toga. Ući s ozljedom koljena u finale protiv stvarno odličnog Turčina, značilo bi puno više od rizika poraza u tom meču. Bilo bi preriskantno za nastavak sezone, a čekaju me još dva velika i značajna natjecanja u sljedećih mjesec dana. Zato mislim da je ovo bilo puno pametnije - veli Ivan Kvesić.

Naš je teškaš u Austriji nanizao 4 borbe i jednako toliko pobjeda protiv Grka Georgiosa Tsanosa 1-0, pa potom Španjolca Alejandra Arencona 3-1, pa Francuza Kenjija Grillona 3-2, te u polufinalu Iranca Zabioallaha Poorshaba 4-1.

- Uzevši u obzir sve okolnosti, jako sam zadovoljan. Poslije Dubaija bio sam tjedan dana na terapijama, oporavku, bez treninga praktički. U Salzburg sam došao s maksimalno 2-3 treninga. Ovdje sam imao nekoliko dobrih borbi, posebno važna je bila ona pobjeda nad Irancem u polufinalu.

Naravno, i pitanje... koliko je daleko od Tokija odnosno Olimpijskih igara? Dulje se već vrijeme govori, piše “korak do”, a Salzburg je donio jedan od djelića tog koraka, koračić barem.

- Ovako, ja bih rekao da sam 95% zapravo “unutra”. Još su dvojica Iranaca ispred mene. Vrlo sam, vrlo blizu, a mislim da će službeno biti sve znano za nekih dva tjedna. Nakon Maroka.

Pod Marokom, Ivan misli na sljedeći turnir iz serije Svjetske Premier lige, a koji je na rasporedu u glavnom marokanskom gradu Rabatu, od 13. do 15. ovog mjeseca. U šali smo Ivanu poručili kako je on u biti ovog trenutka “aterirao” na otok Hokaido i sada se samo treba spustiti prema Tokiju.

- Pa, tako nekako. Sletio sam u Japan, sada još samo da se otvore vrata zrakoplova, pa i da zakoračim na tlo - nadovezao se u očito dobrom raspoloženju Ivan Kvesić.

Linker
24. travanj 2024 20:46