Regija

Kvesiću srebro u Salzburgu, finale predao zbog ozljede

 Ronald Gorsic / CROPIX
Ponajbolji hrvatski karatist Ivan Kvesić osvojio je srebrno odličje na turniru Svjetske Premier karate lige u Salzburgu.

Nedjeljni finalni nastup Kvesić je predao zbog ozljede koljena, s kojom je imao problema još na prošlom turniru Svjetske lige u Dubaiju prije dva tjedna.

U kategoriji do 84 kg Kvesić je u subotnjem programu pobijedio Grka Georgiosa Tzanosa 1-0, Španjolca Alejandra Molinu Arencona 3-1, Francuza Kenjija Grillona 3-2, a u polufinalu bio je uspješniji i od Iranca Zabiollaha Poorshaba s 4-1.

Od hrvatskih predstavnika najdalje su do trećeg nastupa stigli Jelena Pehar (-50 kg), Lucija Lesjak (+68 kg), Ivan Martinac i Enes Garibović (-75 kg), te Anđelo Kvesić (+84 kg). U drugom oprostili su se Stjepan Štimac (-67 kg) i Alessandra Hasani (-55 kg), a u prvom Boran Berak (-60 kg), Zvonimir Živković (+84 kg) i Ana Lenard (-61 kg).

Također, u prvom dijelu natjecanja u katama sudjelovali su Vlatka Kiuk, te naša muška vrsta u ekipnom dijelu turnira (Ivan Ermenc, Nikola Solomun, Moreno Emanuelle Pinter).

Na natjecanju Svjetske lige u Salzburgu sudjelovalo je 625 karatista iz 88 zemalja.

Linker
18. travanj 2024 11:01