Regija

Lucija Regvat izborila finale Svjetskog prvenstva: 'Ovo mi je najveći uspjeh u karijeri!'

 Davorin Olivari
Lucija Regvat, sjajna borkinja iz zagrebačkog Cicvare Teama u petak se plasirala u finale Svjetskog prvenstva!

U light kontaktu u kategoriji do 55 kilograma pomela je tatami s poljskom borkinjom Martom Pyra.

Lucija je dominirala tijekom cijele borbe, bila je suverena i njena pobjeda ostvarena je ogromnom bodovnom razlikom.

- Ovo mi je najveći uspjeh u karijeri! Bila sam viceprvakinja Europe, a sad sam eto u finalu prvenstva svijeta! Sretna sam i zadovoljna s ovim uspjehom, ali ne mislim tu stati. Želim u finalu doći do zlata i postati prvakinja svijeta - kazala nam je ova mlada Zagrepčanka.

Vidjevši kako se bori, kako je odlučna, hrabra, ali u isto vrijeme mudra i taktički dovedena gotovo do savršenstva, u subotu bi zaista mogla na najvišu stepenicu postolja. Sretan je bio i njen trener Vanja Rehak, naravno i tatami izbornik Edi Višković. Sve troje našli su se u zagrljaju nakon velike pobjede i plasmana u veliko finale.

Tako je eto zahvaljujući Luciji i metropola osigurala jednu srebrnu medalju, jedno finale prvenstva. Definitivno Lucija je najbolja zagrebačka borkinja.

Snježana Prgomet u low kicku u kategoriji do 48 kilograma, Karmela Makelja u low kicku u kategoriji do 56 kilograma i Anđela Stanić u light contactu do 65 kilograma ostale su na brončanim medaljama, u polufinalu su doživjele poraze.

Snježana je 'knap' poražena od izraelske borkinje Daniele Pašaev, Karmela je vodila veliku borbu s Francuskinjom Nilusmas, ali je na koncu francuska borkinja stigla do finala i borbe za zlato. Također, Ruskinja Miroščinenko je bila bolja od naše Anđele, no brončana medalja je također veliki doseg za mladu Hrvaticu.

Bez obzira na poraze u polufinalima, Prgomet, Makelja i Stanić su na ovom prvenstvu postigle sjajan uspjeh, kući se vraćaju s medaljama.

Linker
25. travanj 2024 15:52