Regija

Luka Plantić: Moram ići korak po korak, ali osjećam da mi je olimpijska medalja suđena

Luka Plantić, Frank Lubitz i Damir Plantić
 Instagram
Luka Plantić našao se kao nositelj u reprezentaciji Hrvatske za prvi olimpijski kvalifikacijski turnir. To će morati potvrditi na državnom prvenstvu koje je danas započelo u prostorijama Zagrebačkog boksačkog centra. Na ovo natjecanje Luka gleda kao na prvi korak prema mjestu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Mlađi brat renomiranog hrvatskog reprezentativca, Damira Plantića, 23-godišnji Luka, ove je godine dočekao status prvog favorita za državnog prvaka u kategoriji do 81 kilogram. Isto tako, prijavljen je kao prvi izbor za olimpijski kvalifikacijski turnir u Londonu. No, taj svoj status morat će potvrditi na državnoj smotri. Ovog puta bez brata Damira u svojoj kategoriji, budući da će se on okušati među teškašima. Luka nam je ispričao kako se osjeća u takvoj situaciji.

"Kažu da sam glavni favorit u kategoriji do 81 kg i mislim kako je glavni razlog toga što mi ove godine nema brata u toj kategoriji. Automatski sam time i glavni kandidat za olimpijske kvalifikacije, no idem korak po korak. Tko visoko leti još brže pada, tako da moram imati taj stav", rekao nam je Luka, kojeg smo onda pitali bi li on možda razmišljao o promjeni kategorije da to nije napravio Damir. Rekao je kako o tome nije razmišljao, no da je ovako situacija u svakom slučaju bolja.

Da je Luka u jako dobroj formi mogli smo vidjeti na izbornom sparingu, ali i prošlog mjeseca na Prvenstvu Balkana gdje je došao do titule. Pitali smo ga kako je održao formu do ovog natjecanja, no objasnio je kako je to zapravo bio dugotrajan proces.

"U formu sam počeo dolaziti nakon prošlogodišnjeg Prvenstva Hrvatske, kad sam odlučio ići na kvalifikacije za Olimpijske igre. Od tada razmišljam samo o svom putu i preprekama koje moram prijeći da bi došao do ispunjenja svog cilja", dodao je, prije nego što smo mu spomenuli njemu itekako poznatu činjenicu da je jedinih hrvatski boksač koji je osvojio medalju na Olimpijskim igrama mladih. Hoće li doći možda i do one prave?

"Ne bih volio ovom izjavom ispasti bahat, ali mislim da mi pripada medalja s Olimpijskih igara. Gledajući koliko truda sam uložio u sebe i u ovaj sport, mislim da mi je to suđeno. U boksu sam 14 godina. Svaki dan osim nedjelje, a nekad i nedjeljom sam na treningu. Mislim da bi medalja s Igara zapravo bila kruna mog truda i odricanja", stav je vrhunskog boksača koji je na misiji potvrde svog talenta i kvalitete.

Na kraju je samo dao odgovor na pitanje koga smatra najopasnijim protivnikom na državnom prvenstvu.

"Svatko tko stane nasuprot mene u ring", stav je najveće reprezentativne uzdanice u kategoriji do 81 kilogram. Šanse za potvrditi ovo što govori sigurno će imati, u svakom meču koji mu ove godine slijedi.

Linker
22. travanj 2024 11:43