Regija

Luka Žuljević postao svjetski prvak, Hrvatskoj čak osam medalja!

 Davorin Olivari
KICKBOXING Hrvatski reprezentativci sa SP-a u Turskoj donijeli ukupno osam medalja

Nakon Sarajeva, gdje je hrvatska kickboxing reprezentacija ostvarila sjajan uspjeh, stigao je i novi. Na Svjetskom prvenstvu u Antalyji naša je vrsta zauzela ukupno 13. mjesto od 47 reprezentacija. Za one koji možda ne znaju, u Turskoj se održavao drugi dio SP-a, u disciplinama point fighting, kick-light i full contact.

Naše cure i dečki osvojili su ukupno osam medalja, jednu zlatnu, dvije srebrne i pet brončanih. Svjetski prvak postao je Luka Žuljević u kick-lightu u kategoriji do 89 kilograma.

Izvrsni borac Luka veličanstveno je odradio svoje borbe, te se okitio zlatnom medaljom. Žuljević je član kluba Uni Rent, a trener mu je Miljenko Šarac, jedan od najvećih stručnjaka u Hrvatskoj, koji je u Turskoj bio i ringovni izbornik.

Srebrne medalje osvojili su Nikica Radonić iz kluba Sveti Jure Vrgorac u full contactu, te Matej Lebo iz kluba Tigar Brod u kick-lightu u kategoriji do 84 kilograma.

Brončanim medaljama su se okitili Anđela Stanić (Ameno) u point fightingu, Lucija Regvat (Cicvara Team) u kick-lightu, Jure Drlje (Ameno) u point fightingu, Patrik Rapaić (Mega centar) u kick-lightu, te Dino Belošević (Pit Bull) u full contactu.

Hrvatsku su na Svjetskom prvenstvu predstavljali i suci, Kristina Pilko i Tomislav Novosel.

Sjajna godina za hrvatski kickboxing završava se 14. prosinca u Splitu, na Croatia Openu gdje ćemo opet vidjeti mnoge hrvatske zvijezde ovog sporta koji je u ogromnoj ekspanziji.

Linker
03. travanj 2024 22:58