Regija

Mario Žgela napokon ugovorio borbu: Odlazi suprotstaviti se neporaženom Poljaku!

Mario Žgela
 screenshot
Vinkovački poluteškaš Mario Žgela borit će se krajem mjeseca u Poljskoj protiv Lukasza Sudolskog

Napokon je došlo vrijeme za prvu borbu Marija Žgele u 2020. godini. Mladi vinkovački poluteškaš bio je već neko vrijeme spreman za nastup, ali pojavili su se problemi oko pronalaska protivnika, tako da nije došlo do njegovog planiranog nastupa u borilištu Fight Nation Championship promocije, a sigurno je na sve utjecala i pandemija te uvjeti koje je stvorila.

No, kako saznajemo iz njemu vrlo bliskih izvora, Žgela bi se 28. kolovoza trebao boriti u poljskom Ossa hotelu, otprilike sat vremena vožnje od Varšave. Tamo će svoju iduću priredbu održati Babilon MMA promocija. U njihovom bi se kavezu Žgela trebao susresti s neporaženim Lukaszem Sudolskim. Priredba bi se trebala održati bez klasične publike, odnosno tek za nekolicinu gledatelja s VIP ulaznicama.

Sudolski je do sada upisao šest pobjeda u šest profesionalnih nastupa, od toga četiri puta nastupivši upravo u promociji gdje će dočekati Žgelu. Ipak, nisu to pobjede nad nekim dokazanijim borcima pa bi vjerojatno i njemu Žgela trebao biti najveći te najteži ispit do sada.

Žgela je do sada u profesionalnoj karijeri upisao četiri pobjede i jedan poraz, no svakako vrijedi spomenuti da je taj poraz došao sudačkom odlukom u borbi protiv iskusnog Vlade Filipovića i to nakon što je Mario MMA trenirao tek nekoliko mjeseci. Nakon toga je Žgela naredao četiri pobjede prekidom, od čega tri puta u SBC promociji.

Od jeseni prošle godine Mario Žgela kombinira treninge u svom Valens timu te u zagrebačkom ATT-ju, gdje je oduševio svojim talentom, ali prije svega ogromnom snagom. Radom s najboljim hrvatskim borcima sigurno je dodatno napredovao i ova borba trebala bi mu biti prilika da to dokaže te usmjeri svoj borilački put prema još ozbiljnijim ispitima.

Linker
22. travanj 2024 19:35