Regija

Mario Žgela u Poljskoj poražen prekidom u prvoj rundi

Sudolski vs. Žgela
 screenshot
Mario Žgela poražen je u svojoj najvećoj borbi do sada, a bolji od njega bio je Lukasz Sudolski

Nije bilo sreće za mladog borca iz vinkovačkog Valensa, na borbi u Poljskoj, kojom je mogao jako puno dobiti. U sunaslovnoj borbi Babilon 15 priredbe, održane u Ossa hotelu nedaleko Varšave, bolji od njega bio je Luksaz Sudolski. Reći ćemo također iskusniji i snalažljiviji, jer upravo je neiskustvo ono što je dovelo do Žgelinog poraza u ovoj borbi.

Nasrnuo je hrvatski poluteškaš na svog neporaženog protivnika od prve sekunde i odmah ga je pogodio te napravio štetu na njegovom licu. Sudolski odgovara klinčem, iz kojeg borci završavaju na podu, a Žgela u gornjoj poziciji. Dok je Žgela pokušavao doći do pozicije iz koje bi radio veću štetu, dogodio se taj spomenuti danak neiskustvu, odnosno pogreška koja je dovela do tako brzog poraza. Poljak mu je uspio skloniti ruku te zatvoriti trokut. Žgela je dalje udarao, pokušavajući tako izaći iz zahvata u kojem se našao, no nije uspijevao. Jednom je Sudolskog podigao te ponovno bacio, nadajući se da će tako zahvat postati slabiji, no to se nije dogodilo. Sudolski u jednom trenutku uspijeva napraviti tranziciju kojom je stisak svojh nogu učinio još jačim i Žgeli nije prestalo ništa drugo nego tapkati. I to sve nakon samo nešto više od jedne minute borbe.

Velika je ovo šteta za Žgelu, budući da je u ovoliko malo vremena uspio napraviti vidnu štetu na licu svog protivnika. Ipak, samo jedan trenutak neopreznosti doveo ga je u poziciju iz koje se nije mogao izvući te je tako prekinut njegov niz od četiri pobjede. Imao je veliku priliku savladati jednog od najboljih poljskih boraca izvan KSW-a, no nije u tome uspio. Sad mu prestaje vratiti se treningu te maksimalno naučiti sve što može iz ovog poraza.

Linker
07. travanj 2024 19:26