Regija

Mark De Mori u studenom protiv Kubrata Puleva?!

Mark de Mori
 screenshot/Youtube
Australsko-hrvatski boksač Mark De Mori određen je za idućeg protivnika jednog od najboljih teškaša svijeta, Kubrata Puleva. Prema dostupnim informacijama, njihov meč trebao bi se održati 9. studenom u kalifornijskom Fresnu.

Australski teškaš koji nastupa pod hrvatskom zastavom, Mark De Mori (37-2, 33 KO), mogao bi uskoro nastupiti u velikom boksačkom meču. Kako javlja ESPN, određen je za idućeg protivnika Kubrata Puleva, a meč bi se trebao održati na uvodnom programu meču Jamela Herringa i Lamonta Roacha Jr.

37-godišnji boksač iz Splita trenutno se nalazi u nizu od sedam pobjeda koji je započeo nakon poraza u njegovom najvećem meču do sada. Bilo je to u siječnju 2016. godine, kad je bio protivnik Davida Hayea u povratničkom meču velike britanske zvijezde. Ipak, tim putem se pokazao nedovoljno dobar za taj nivo te je poražen prekidom u prvoj rundi. Sad bi novu priliku mogao potražiti protiv Puleva, iako niti to još uvijek nije sigurno. Unatoč tome što su najveći portali najavili meč, De Mori još uvijek nije potpisao ugovor.

"Dobio sam ponudu, ali to je za sada to. Ja primam inače puno ponuda, a borim se za novac kojim bih kupio još nekretnina. Još uvijek nisam pronašao način kako da ih kupim putem mišljenje drugih ljudi o meni. Borci nemaju mirovinu. Ako i ostarimo, to baš ne bude lijepo. Pokušavam to izbjeći", napisao je De Mori na Twitteru.

Pulev je inače boksač na vrhu gotovo svih ljestvica, a neki su ga već proglasili idućim prvim izazivačem pobjednika meča Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza Jr. Protiv Joshue se već trebao boriti u listopadu 2017. godine, no tada se ozlijedio te je uskočio Carlos Takam. Inače, 38-godišnji boksač nadimka Kobra u dosadašnjoj karijeri ima 27 pobjeda i samo jedan poraz koji mu je nanio Vladimir Kličko.

Linker
25. travanj 2024 11:25