Regija

Marko Čalić uspješno operiran: 'Vraćam se bolji i jači'

Marko Čalić
 Facebook
Hrvatski poluteškaš morao je na operaciju zbog ozljeda iz meča s Joshuom Buatsijem

Iako je prošle nedjelje doživio prvi poraz u profesionalnoj karijeri (11-1), Marko Čalić oduševio je svojim nastupom protiv favoriziranog Joshue Buatsija (13-0).

Sjajni borac iz Pule je u Milton Keynesu brončanom olimpijcu iz Rija, a ujedno i aktualnom WBA međunarodnom prvaku priuštio najteži meč u karijeri. Bila je to jedna prava boksačka poslastica u kojoj su fanovi mogli uživati, a hrvatski borac na putu do velike pobjede zaustavljen je u sedmoj rundi nakon intervencije njegovog kuta.

U prvi se mah činilo, a tako je i spomenuo sam Buatsi u TV prijenosu, da se radilo o lomu čeljusti, ali to nije bio slučaj.

"Nije čeljust, ali jest jagodična kost. Puknula je na tri mjesta, onako od gornjeg dijela čeljusti i to je usporilo i moj tempo u borbi, te u konačnici odredilo završnicu", otkrio je Čalić nedugo nakon povratka u Hrvatsku.

Marko je u međuvremenu bio na operaciji. Ona je uspješno odrađena i sada hrvatskom boksačkom profesionalcu prvo slijedi oporavak, a tek onda povratak u ring.

"Operacija je završila uspješno. Sad slijedi oporavak, jedva se čekam vratiti treninzima. Vraćam se bolji i jači u ring... Hvala svima na podršci prije i nakon meča. Najjači ste, idemo sad dalje još jače", napisao je Čalić na Facebooku.

Linker
17. travanj 2024 02:01