Regija

Marko Milun dominantno savladao legendarnog Clementea Russoa

Marko Milun
Marko Milun na savršen je način otvorio svoj nastup na Europskim igrama u Minsku. U prvom polu turnira superteške kategorije jednoglasnom je sudačkom odlukom savladao bivšeg dvostrukog svjetskog prvaka Clementea Russoa iz Italije.

Nevjerojatno talentirani boksač iz Dicma još jednom je potvrdio svoju kvalitetu te je došao do svoje možda i najveće pobjede do sada. Ždrijeb Europskih igara nije ga mazio i već u prvom kolu morao se sučeliti s jednom od najvećih legendi europskog amaterskog boksa. Clemente Russo dvostruki je svjetski prvak i vlasnik dva olimpijska srebra. Iza sebe ima gomilu iskustva koja mu itekako služi protiv mladih boksača. No, ne ako se taj mladi boksač zove Marko Milun.

Predstavnik Hrvatske došao je do uvjerljive pobjede jednoglasnom sudačkom odlukom. Od prve minute krenuo je taktički savršeno i prva runda mu je pripala po mišljenju četiri od pet sudaca. U drugoj je bio još bolji i uzima ju kod sve petorice, s tim da je Russo zaradio negativni bod u njoj. Znao je Talijan da mu preostaje samo prekid ukoliko želi pobijediti, no Milun je bio spreman na sve što može ponuditi. Ponovno je uzeo rundu po mišljenju četiri od pet sudaca te je proslavio ogromnu pobjedu. Sudačke kartice na kraju su rekle tri puta 30:26 i dva puta 29:27 u korist hrvatskog boksača.

Clemente Russo ima 36 godina i gomilu velikih mečeva iza sebe. Osvojio je dva naslova svjetskog prvaka, jedan naslov europskog i dva olimpijska srebra. Na OI 2008. u Pekingu iz turnira je eliminirao Deontaya Wildera i Oleksandra Usyka. Danas je izgubio od 22-godišnjaka iz Dicma koji je tek prije nešto više od dvije godine krenuo boksati. Marko Milun je čudo!

Miluna sad u osmini finala čeka meč protiv Alexeia Zavatina iz Moldavije. Meč je na rasporedu u ponedjeljak iza 15 sati. Ispod teksta možete pogledati ždrijeb turnira super teške kategorije (izvor: Wikipedia)

Linker
19. travanj 2024 10:34