Regija

Marko Milun još jednom čistom pobjedom u četvrfinale, Sara Beram eliminirana

Marko Milun
Marko Milun odradio je još jedan sjajan nastup na Europskim igrama u Minsku, nakon čega je izborio svoje mjesto u četvrtfinalu. Nažalost, njemu se u toj fazi natjecanja nije pridružila Sara Beram, koja je izgubila od domaće predstavnice.

Dicmo je malo mjesta u Dalmaciji, koje prema posljednjem popisu ima oko 2800 stanovnika. No, to mjesto bi uskoro moglo imati europsku seniorsku medalju u boksu. Naime, Marko Milun je danas ostvario još jednu uvjerljivu pobjedu na Europskih igrama čime mu još samo jedna nedostaje do minimalno bronce.

Nakon što je u svom prvom nastupu dominantno savladao talijansku legendu Clementea Russoa, Milun je jednako uvjerljivo odradio i svoj drugi nastup. Moldavac Alexei Zavatin priuštio mu je težak meč uz jako puno opstrukcije borbe i ulazaka klinč. Ipak, uspio je Marko ostati sabran i provodio je svoju taktiku onako kako je trebalo za doći do pobjede. Pogađao je prave udarce i time nije dozvolio nikakvo iznenađenje pa će spreman dočekati svoj možda i najvažniji meč u dosadašnjoj karijeri. Na prvom velikom seniorskom natjecanju, Marko Milun došao je na korak do medalje. Da bi ju osigurao, morat će savladati 30-godišnjeg Mikhaela Bakhtidzea iz Gruzije. Meč je na rasporedu u srijedu.

Milun se tako u toj fazi natjecanja pridružio Toniju Filipiju, no njih dvojica nažalost ostaju posljednji hrvatski predstavnici u turniru. Sara Beram poražena je od domaće predstavnice Heline Bruyevich u meču koji nije bilo lako pratiti. Sara je odlično otvorila meč, bila je laka na nogama i pogađala je kad je god bilo potrebno, a onda je Bjeloruskinja počela koristiti to što je na domaćem terenu. Ulazila je u klinčeve i hrvala, udarala Saru u leđa, a sudac to uopće nije kažnjavao. Zapravo, Sara je bila ona koja je u drugoj rundi zaradila negativni bod. Nakon toga je bilo jasno kako će biti gotovo nemoguće odnijeti pobjedu u ovom meču, no hrvatska boksačica je do kraja hrabro boksala i tražila svoju priliku. Na kraju je poražena uvjerljivom sudačkom odlukom, no ne možemo se ne zapitati što bi se dogodilo da se ovaj meč odradio na neutralnom terenu.

U svakom slučaju, hrvatski boks tako je ostao na dvojici predstavnika u najtežim kategorijama, dok je preostalih pet predstavnika eliminirao odmah na prvim preprekama. Kao što smo naveli, Marko Milun po svoju će medalju krenuti u srijedu, dok Tonija Filipija četvrtfinalna borba protiv teške kategorije protiv Adama Hamorija čeka sutra u večernjim satima.

Linker
14. travanj 2024 15:23