Regija

Marko Zeljko i Mladen Sobjeslavski poraženi u prvom kolu Europskih igara

Mladen Sobjeslavski
Drugi dan Europskih igara nije najbolje počeo za hrvatske boksače. Marko Zeljko i Mladen Sobjeslavski poraženi su u svojim mečevima prvog kola.

Prvi je u ring danas ušao Marko Zeljko, hrvatski predstavnik u kategoriji do 69 kilograma. On je odradio meč protiv Patriota Behramija iz Kosova i pružio je vrlo dobar otpor. Kretao se dobro, bio je agresivniji boksač, no u tom svom pristupu primao je podosta udaraca iz kontre. Tako je izgubio prvu rundu, no jako se dobro postavio u drugoj. Preuzeo je kontrolu i počeo pogađati te je dobio tu rundu, no nažalost u njoj je dobio i negativni bod. Tako je Marko u posljednju ponovno morao ući agresivnije i to je dobro izgledalo sve dok nije postao previše opušten te je primio par udaraca koji su presudili. Uzeo je tu posljednju rundu prema jednom sucu čime je njegova bodovna kartica bila na 28:28, no preostala četiri presudila su za boksača iz Kosova.

Uspješan nije bio niti Mladen Sobjeslavski u kategoriji do 75 kilograma. On je također odradio vrlo dobar meč protiv Armana Darchinyana iz Armenije, no koštao ga je slabiji ulaz u isti. Armenac se postavio taktički i nije dozvoljavao otvorene izmjene, što je Mladena podosta frustriralo. Sudac je imao jako puno posla u ovom meču, a nestrpljenje Sobjeslavskog dovelo je do toga da je u jednom trenutku pogođen i ozbiljno uzdrman, što dovodi do brojanja. U trećoj rundi krenuo je Sobjeslavki na sve ili ništa, imao je nekoliko puta svog protivnika u situaciji gdje je moglo doći do brojanja, no sudac se nije odlučio na to. Primio je i Mladen u takvom odnosu snaga određeni broj udaraca i na kraju gubi meč tako da su sva tri suca bodovali sve tri runde u korist njegovog protivnika.

Mladen na kraju meč nije bio zadovoljan ishodom, odnosno smatrao je kako je napravio dovoljno, što je na kraju i izjavio. Večeras još nastupa Damir Plantić u kategoriji do 81 kilogram.

Linker
20. travanj 2024 10:27