Regija

Matija Blažičević o suradnji s Cikatićem: 'To iskustvo ne može se platiti nikakvim novcem'

Anton Radman, Branko Cikatić, Matija Blažičević i Marko Burušić
 Ustupio: Matija Blažičević
Jedan od hrvatskih boraca koji su posljednjih godina imali bliskih odnosa i iskustava s Brankom Cikatićem je Matija Blažičević. Poznatog hrvatskog MMA borca pogodila je vijest o njegovoj smrti te se prisjetio svih pozitivnih iskustava do kojih je putem suradnje s 'Tigrom' došao.

Matija Blažičević nastupio je 2017. godine na priredbi najstarije aktivne profesionalne MMA promocije, japanskog Pancrasea. Zajedno s Markom Burušićem i Antonom Radmanom, bio je tamo kao dio tima Branka Cikatića, koji je svoj posljednji veliki sportski angažman imao upravo kroz suradnju s tom japanskom organizacijom.

Svoje mjestu u "Timu Cikatić" izborio je Matija putem dvije pobjede na "Road To Pancrase" eventu održanom u Krapini, 12. studenog 2016. godine. Pet mjeseci nakon toga krenuo je u avanturu koju će pamtiti do kraja života. S nama je podijelio svoje iskustvo s Brankom Cikatićem, to kako je na njega utjecao i po čemu će ga najviše pamtiti.

"Hrvatskog tigra sam blisko upoznao kad smo zajedno putovali na moju borbu u Japanu. Iskustvo i poznanstva koje sam tamo doživio se ne mogu platiti nikakvim novcem, nego je sve to čar sporta. U to iskustvo i poznanstvo definitivno ulazi gospodin Branko koji je cijelom timu koji se tamo nalazio, pa tako i meni, prenio svoje bogato iskustvo, bio nam je mentor i motivator. Tu sam osjećao posebnu potrebu da se dokažem kao osoba i kao borac pred takvom osobom. Najviše ću ga pamtiti kao pionira i legendu borilačkog sporta. Počivaj u miru Hrvatski tigre! Iskrena sućut njegovoj obitelji", ispričao je Blažičević za Fight Site.

Sva tri hrvatska borca na kraju su u Japanu doživjeli poraze, no Matija kaže kako će to iskustvo pamtiti do kraja života. Upravo takav utjecaj imao je Cikatić na hrvatske borce. Puno je onih koji su u sport krenuli upravo gledajući njegove borbe, a neki poput našeg sugovornika imali su priliku s njim surađivati. I to samo kratko prije nego je Cikatić obolio i krenuo na gotovo dvogodišnji put oporavka, po rezultat koji ipak nije uspio izboriti.

Linker
19. travanj 2024 16:55