Regija

Meč Alena Babića otkazan zbog epidemije koronavirusa

Alen Babić
 screenshot/Twitter
Iako se očekivalo kako će u petak odraditi svoj četvrti profesionalni meč, hrvatski boksač Alen Babić na to će ipak morati malo pričekati. Naime, cijela priredba na kojoj je on trebao odraditi meč protiv Dušana Krstina je otkazana.

Babić je trebao u petak boksati na Matchroomovoj priredbi u Milanu, gdje mu je za protivnika bio namijenjen Dušan Krstin iz Srbije. No, cijeli program koji je trebao predvoditi meč Danielea Scardine i Andrewa Francillettea otkazan je zbog epidemije koronavirusa u Italiji.

Tu informaciju otkrio nam je Babić osobno, ali je isto tako dodao da zapravo ništa nije u potpunosti otkazano, nego će se tek promijeniti datum i lokacija. Organizator trenutno radi na tome i uskoro bi trebalo biti poznato više informacija.

Nakon što je dva puta nastupio u srpnju te jednom u listopadu prošle godine, Alen Babić je na čekanju svog idućeg profesionalnog meča i već nekoliko puta susreo se s problemima. Nekad su oni bili sam pronalazak protivnika, nekad kasno otkazivanje protivnika, a sada se dogodio i ovaj slučaj s otkazivanjem cijele priredbe. U međuvremenu mu nije preostalo ništa drugo nego trenirati i čekati da napokon uđe u ring.

Inače, 27. ožujka u Italiji bi svoj prvi meč u 2020. godini trebao odraditi njegov timski kolega Hrvoje Sep. Kako je trenutno situacija oko epidemije koronavirusa neizvjesna, dok liječnici i farmaceuti u cijelom svijetu traže lijek, ništa po pitanju tog meča nije sigurno. Na Sepu ostaje pripremati se, kao uostalom i na Babiću kojem će biti cilj vratiti se u dvoranu i zadržati formu. Uostalom, tamo je i Marko Milun, koji se priprema za olimpijske kvalifikacije koje 13. ožujka počinju u Londonu, a za nove izazove se u dvorani BK Leonardo priprema i hrvatski profesionalac Agron Smakići.

Linker
26. travanj 2024 14:45