Regija

Milun danas za zlato u Debrecenu protiv jednog od najboljih na svijetu

Marko Milun i Mourad Aliev
 Instagram
Marko Milun izborio je finale Bocskai Istvan turnira u Debrecenu, gdje će danas braniti zlato osvojeno prošle godine. Protiv sebe će imati jednog od najboljih super teškaša svijeta, Mourada Alieva. Taj meč zapravo bi trebao poslužiti kao savršen ispit pred London i kao odgovor u kakvoj se trenutno formi hrvatski boksač nalazi.

Nakon teško izborene jučerašnje pobjede protiv Damira Tolbaya iz Kazahstana, Milun će se testirati protiv Mourada Alieva. Francuski boksač ruskog porijekla borbu za zlato izborio je dosta lakše nego hrvatski boksač, savladavši u polufinalu španjolskog predstavnika prekidom u drugoj rundi.

Ovo će biti prvi put da Milun u ring ulazi protiv Alieva, budući da ih je do sada ždrijeb na velikim natjecanjima zaobilazio. Najveći rezultat koji je do sada ostvario 24-godišnji predstavnik Francuske je srebro s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva. Ovaj 201 cm visoki boksač prema Boxrecu ima 14 pobjeda i sedam poraza u amaterskoj karijeri, a među trijumfima mu se svakako ističu dvije pobjede nad trenutno najboljim Kubancem u kategoriji, Dainierom Perom, kao i pobjede nad Mihaijem Nistorom i Petrom Belberovim. Prema stranici "yourboxingclub.com", Aliev je trenutno rangiran kao peti teškaš svijeta, dok se Milun na istoj ljestvici nalazi četiri pozicije ispod njega.

Na olimpijskim kvalifikacijama u Londonu bi obojica trebali biti nositelji, što je znak kako se tamo ne bi trebali sresti te bi u ovom meču obojica mogla dati sve od sebe, bez ikakve potrebe za prikrivanjem nekih oružja. Obojica žele u pripreme za London krenuti s osvojenim zlatom na ovom jakom turniru i nema sumnje kako nas čeka vrlo zanimljiv meč između dva boksača koji prema Tokiju gledaju s ambicijom osvajanja medalje.

Današnji program u Debrecenu počinje od 17 sati, a Milunov meč peti je po redu, no nakon tri će se održati i prva ceremonija dodjele medalja. Prema tome, u ringu ih možemo očekivati između 18 i 18:30 sati, a prijenos bi trebao, kao i svih prethodnih dana, biti osiguran na OVOM Youtube kanalu.

Linker
16. travanj 2024 10:00