Regija

Milun stigao pomoći Smakićiju u pripremama za najbitniji meč dosadašnje karijere!

Smakići i Milun nakon sparinga
 Facebook
Hrvatski boksački amaterski prvak i treći superteškaš Europe Marko Milun je stigao u njemački Hamburg gdje će pomoći u  pripremama našem profesionalcu Agronu Smakićiju za najbitniji meč karijere.

Neporaženog Smakićija već 9. studenog čeka bitan dvoboj koji za ulog ima upražnjeni IBO Interkontinentalni naslov u teškoj kategoriji. Protivnik će mu biti opasni neporaženi Kazakstanac Zhana Kossobutskiy.

S obzirom da je Kossobutskiy lijevak, baš kao i Marko Milun, ne čudi da "je pala" suradnja upravo uoči ovog meča. Prema onome što se može vidjeti na Smakićijevom Facebooku, prvi sparinzi su već odrađeni.

Milun je nedavno sudjelovao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je ispao u drugom kolu. Po povratku u Hrvatsku ga je dočekao sukob na relaciji Pijetraj - Mavrović, no Milun je jasno naglasio da su Olimpijske igre 2020. godine cilj kojeg se ne planira odreći i za koji se planira boriti. Navodno bi trebao biti dio europskih kvalifikacija u ožujku.

Smakići je recentno potpisao ugovor s uglednim Universum "Box Promotionsom" iz Njemačke, a plod te suradnje se vrlo brzo vidio jer je već 7. rujna bio u ringu s Maksymom Peydurom. Slavio je tehničkim nokautom te je svoj "score" digao na impresivnih 15-0. Sve to mu je donijelo meč za IBO titulu protiv također neporaženog Kossobutskiyja koji će se održati u Hamburgu 9. studenog.

30-godišnji Kazahstanac ima 11-0 u profesionalnoj karijeri uz 10 nokauta te se baš kao i Smakići bori iz kontra garda.. U posljednjem meču, koji je odradio 16. rujna, je svladao Osborna Machimanu. Trenutačno je drugi najbolji kazahstanski teškaš i 171. na svjetskoj tablici. Trenira pod paskom Andrea Roziera, koji je ujedno i glavni strateg Marcu Hucku i Danielu Jacobsu. Smakići je treći teškaš u Hrvatskoj iza Hrgovića i Milasa i ukupno 124. u svijetu.

Linker
19. travanj 2024 12:38