Regija

Miočić otkrio kakav meč očekuje od Ngannoua i Rozenstruika: 'Francis je napredovao, ali opet bih ga pobijedio'

Francis Ngannou i Stipe Miočić
 Screenshot (YouTube, UFC)
Stipe Miočić otkrio je kako gleda na meč Francisa Ngannoua i Jairzinha Rozenstruika, ali je i odmah obojici poručio da protiv njega nemaju nikakve šanse.

9. svibnja u Jacksonvilleu (UFC 249) održat će se jedan vrlo bitan meč u teškoj kategoriji. Okršaj Francisa Ngannoua i Jairzinha Rozenstruika među najzanimljivijim je susretima koje je UFC mogao organizirati u svojoj 'kraljevskoj kategoriji', a oba opasna nokautera s razlogom se nadaju da bi im pobjeda u tom dvoboju mogla biti dovoljna da već u svom idućem nastupu napadnu teškaški tron.

A teškom kategorijom trenutno vlada Stipe Miočić kojeg najvjerojatnije prvo čeka treći susret s Danielom Cormierom, a onda tek možda i okršaj s jednim od dva ranije spomenuta udarača.

"Gledajte, mislim da je to sjajna borba. Njih dvojica su veliki dečki koji bacaju teške udarce, ali unatoč tome znam da bih ja ponovno izašao iz meča s pojasom oko struka", jasno je poručio Stipe u "State of Combat" podcastu.

Prognoza?

"Borio sam se s Francisom i on je definitivno čvrst lik. Snažan je, udara jako i kreće se dobro za toliko veliku osobu. Mogla bi to biti brza borba za jednog od njih, a mogao bi biti i masakr na tri runde. Tko god pobijedi, meni je svejedno. Nikad nisam brinuo oko takvih stvari. Na meni je da se borim."

Miočić se s Ngannouom već imao priliku susresti početkom 2018. godine na UFC 220 priredbi. Te je večeri pred punim tribinama bostonskog TD Gardena američko-hrvatski borac po treći put u svojoj karijeri obranio svoju titulu i to jednom dominantnom i pametnom predstavom. Iako Stipe priznaje da je Francis napredovao od tog dvoboja, mišljenja je kako to još uvijek nije dovoljno da bi mogao postati UFC-ov prvak. Barem dok je on taj koji sjedi na tronu teške kategorije...

"Rozenstruik je također definitivno čvrst tip. On i Francis su definitivno napredovali. Ali iako je Ngannou poradio ne nekim pogreškama, dođe li ponovno do naše borbe, i dalje ćete gledati mene kako okolo šećem s pojasom. Definitivno je napravio određene promjene, ali nikad neće oduzeti ono što je moje", zaključio je Miočić.

Linker
16. travanj 2024 20:47