Regija

Miočić otkrio tko je za njega 'broj 1' u MMA svijetu: 'Sjajna osoba, a u Octagonu je zvijer'

 Jason Silva/AGIF/AFP
Ako ste ikada pitali tko je za Stipu Miočića broj 1 na 'pound-for-pound' ljestvici, sada ste dobili odgovor na to pitanje.

Često će ju kritizirati, neki i nazivati besmislenom, ali 'pound-for-pound' ljestvica uvijek će privući određenu pozornost i potaknuti rasprave kod borilačkih fanova.

Ona službena UFC-a reći će nam da je trenutno kralj u tom uglednom društvu nedodirljivi prvak iz poluteške Jon Jones. Prvi do 'Bonesa' bit će Khabib Nurmagomedov, neporaženog Dagestanca slijedi Henry Cejudo, potom dolazimo do Miočića, a top 5 zatvara Israel Adesanya.

Kao što ste možda i sami primijetili, pri vrhu su sami prvaci u svojim kategorijama, a prvi izvan tog društva je bivši dvostruki prvak Daniel Cormier koji se smjestio na šestoj poziciji.

Nedavno je UFC uveo jednu značajnu promjenu i podijelio 'p4p' ranking na muški i ženski. Upravo stoga među Stipom i ostatkom najboljih boraca više nema, primjerice, Amande Nunes (19-4) koja je bila standardni i visokorangirani član te liste. No, prvakinja iz Brazila nije ostala bez prilike da se okiti ovom 'titulom' pa je tako nedavno zasjela na prvo mjesto novoosnovane ženske 'pound-for-pound' ljestvice. Amanda na tom popisu trenutno najveću prijetnju ima u vidu prvakinja Weili Zhang (2.) i Valentine ShevcheNko (3.).

Koliko je Nunes opasna, ali i vješta, svjestan je i Stipe Miočić. Aktualni teškaški prvak svijeta upravo je ovu UFC-ovu prvakinju izabrao kao svoj 'p4p' broj 1, a uz nju je tek spomenuo Khabiba Nurmagomedova.

"Možda Amanda (najbolja na njegovoj 'p4p' ljestvici, op.a.). Ja se ne bih borio s njom, a muškarac sam. Ona i njena partnerica su sjajne osobe. Uvijek me pitaju kako je moje dijete. Ona je toliko dobra i pristojna osoba, a u Octagonu je zvijer. Nevjerojatna je, uvijek pronađe rješenje u svojim borbama. I Khabib je isto odličan", otkrio je Stipe gostujući na podcastu slavnog pokeraškog profesionalca Lexa Veldhuisa.

Je li UFC-ova prvakinja iz bantam i perolake kategorije i vaš broj 1 ili imate nekog drugog favorita?

New York, NY, USA, 11/02/2019 - UFC 245 - Press Conference - Amanda Nunes and Germainede Randamie during a press conference for UFC 245 to be held on December 14, 2019 in Las Vegas. Photo: Jason Silva / AGIF
Jason Silva / AGIF/ AFP
Amanda Nunes

Linker
16. travanj 2024 18:48