Regija

Miočić uzvratio Cormieru i ponudio termin za treći susret: 'To je najgluplja stvar koju sam ikad čuo'

Daniel Cormier i Stipe Miočić
Stipe Miočić nema nikakvu namjeru izbjegavati Daniela Cormiera, niti preispitivati druge opcije, ali za borbu s bivšim dvostrukim prvakom prije svega želi odraditi puni trening kamp.

Miočić je u kolovozu 2019. nokautirao Cormiera na UFC 241 priredbi. Stipe je tom pobjedom izjednačio seriju na 1-1 i u svoje vlasništvo vratio godinu dana ranije izgubljeni pojas. Velika trilogija tema je još od revanša, a posebno ju posljednjih dana forsira Cormier.

"Bolji sam borac od Stipe Miočića. Imam puno poštovanja prema njemu, sjajan je tip i jako dobar primjer svima, ali ja sam bolji borac od njega. Sada samo želim to dokazati. Nisam trebao doživjeti poraz od njega i to će zauvijek ostati uz mene te nešto zbog toga ću zauvijek žaliti. Ne znam što čekaš, potpiši taj ugovor", poručio je 'DC' prvaku u jednom razgovoru s Arielom Helwanijem te pritom kao termin predložio neki datum u kolovozu.

Cormierove izjave stigle su do Miočića koji je u razgovoru s ESPN-om ponudio svoje viđenje na aktualnu situaciju.

"Nemam kavez, nemam trening partnera, ništa... Treba mi puni trening kamp. Trebam ponovno uhvatiti ritam i naviknuti se na sve prije nego što uopće uđem u trening kamp. Jer upravo bez takvih stvari dolazi do ozljeda. Netko sam tko je naviknut na konstantni trening, a sada ne mogu činiti ništa. To nije normalno, iza mene nema nikakvog treninga. Ne postoji mjesto na kojem bih mogao trenirati. Znači, nije da se ne želim boriti s njime, da ga izbjegavam i da kombiniram s drugim imenima kao što je on činio pred naš revanš. Borit ćemo se, ali kako da u ovakvoj situaciji potpišem ugovor kad ne mogu još ni trenirati", izjavio je Stipe pa ponudio jedan drugi termin:

"Nema šanse da ćemo se boriti u kolovozu. Nemam pojma o čemu on to priča. Ohio je zatvoren. Što želiš od mene? Slušajte, može kasna jesen. Sve dok stvari funkcioniraju i dok možemo trenirati"

Cormier je svojoj u najavi trećeg susreta poručio da će ponovno krenuti kao u revanšu, ali da se ovoga puta neće umoriti i dopustiti da ga Stipe pet minuta udara u trbuh.

"Mislim da sam ga toliko prebio u prvoj rundi da sam izgubio poštovanje za njega", dodao je 'DC' u osvrtu na meč s UFC-a 241.

Miočićeva pauza, podsjetimo, nije nastala samo zbog koronavirusa. Aktualni UFC-ov prvak dosta je vremena izgubio i zbog oštećene mrežnice koja je stradala tijekom revanša s Cormierom.

A jednom kada je poslušao Danielovo objašnjenje za poraz u revanšu, Stipe je jasno odgovorio:

"Popustio je u nastavku? Briga me tko si, ali to se meni nikad ne bi dogodilo. To je najgluplja stvar koju sam ikad čuo. Toliko si glup da si popustio jer si se osjećao loše? Što god mu daje samopouzdanje... Dobro za njega", zaključio je najuspješniji teškaš u UFC-ovoj povijesti.

Linker
25. travanj 2024 01:35