Regija

Miočiću ne odgovara UFC-ova odluka, izvori otkrivaju: 'Stipe želi borbu u većem Octagonu'

 Jason Silva/AGIF/AFP
Lokacija velikog okršaja i kavez koji dolazi s njom izgleda nisu oduševili aktualnog prvaka

U nedjelju smo konačno saznali i točnu lokaciju za treći susret Stipe Miočića i Daniela Cormiera. Bit će to APEX kompleks u Las Vegasu što, očekivano, zbog veličine kaveza koji se tamo nalazi nije izbor koji je oduševio aktualnog prvaka. Barem bi se to moglo zaključiti iz informacija do kojih je došao ugledni borilački portal MMA Fighting.

Stipe i DC obračunat će se 15. kolovoza i bit će glavna borba velike UFC 252 priredbe, a sada je taj dvoboj začinjen i jednim bitnim faktorom. Naime, zbog stila borbe i predviđenih taktika, odmah se moglo pretpostaviti da će izazivač biti taj koji će zadovoljno trljati ruke nakon ove odluke.

"Manji Octagon išao bi meni na ruku. Meni kao nekome tko se želi približiti, tko želi hrvati i kao nekome tko se već borio u manjem kavezu. U Strikeforceu sam, sjetite se, nastupao u nešto manjem kavezu. Iskreno, meni malo više odgovara manji Octagon, nego što odgovara Stipi", još je u prvoj polovici prošloga tjedna komentirao Cormier koji je u nedjelju, očito, dobio sjajnu vijest iz UFC-a.

A toliko oduševljen, izgleda nije bio aktualni prvak. Naime, MMA Fighting odmah je nakon objave Dane Whitea kontaktirao svoj izvor blizak Miočiću.

"Dobili smo informaciju da bi se Miočić radije borio u većem Octagonu, no u APEX kompleksu se trenutno nalazi onaj manjih dimenzija. Da problem bude veći, naš izvor kaže da je rasvjeta tamo konstruirana specifično za manji kavez. To bi, naime, moglo spriječiti bilo kakav plan oko zamjene kaveza", stoji u tekstu na MMA Fightingu.

Tko zna, možda UFC do datuma borbe ipak uspije pronaći neko novo rješenje. Iako se to u ovim trenucima ne čini kao izgledna opcija...

Linker
18. travanj 2024 13:50