Regija

Moicano o Hadžoviću: 'Nije tehnički dobar, ali nije niti budala u stand upu!'

Damir Hadžović
 Igor Mićić
Bosanskohercegovačkog MMA borca s danskom adresom Damira Hadžovića na nadolazećem Fight Night eventu u Brasiliji čeka novopridošli borac iz perolake divizije, gdje je slovio kao ozbiljan "contender" - Renato Moicano. Nema sumnje da se radi o velikom izazovu za "Bosanskog bombardera".

U razgovoru za MMAFighting Brazilac je najavio dvoboj svjestan da Hadžović nikada u 18 profesionalnih mečeva nije predao svom protivniku. Ipak, ističe da borac iz Bosne i Hercegovine tehnički nije na njegovoj razini.

"On se voli potući. Ali njegova tehnika nije previše ispolirana. Dobar je, tvrd je... S obzirom na ono što sam vidio od njega, on nije previše dobar u tehničkom dijelu MMA sporta. Dobar je na nogama, dobro se brani, a kada je na podu samo pokušava izbjeći prisiljavanje na predaju. Mislim da se oslanja više na svoje fizičke atribute, nego na svoju tehniku. Ali je i dalje vrlo opasan protivnik. Moram biti oprezan", objašnjava Moicano, koji je za ovaj meč iz divizije do 66 kilograma prešao u onu do 70.

Ipak, Brazilac vjeruje u onu da "tehnika uvijek pobjeđuje snagu"...

"Tehnika će uvijek nadjačati snagu. To je kao kada bio Helio (Gracije op.a) znao reći, ne postoji dovoljno snažan vrat koji se može opirati gušenju s leđa. Ne možeš trenirati svoj vrat."

"Moramo se fokusirati na našu tehniku, ali smo svjesni njegove fizičke snage. Snažan je, tvrd je, ali moja tehnika će biti razlika. On nije budala na nogama, borio se protiv teških protivnika kao što je Marcin Held i dobio je nokautom nakon što je meč bio na podu. Ali to nije njegovo glavno oružje. Zna osnove, kako se vratiti na noge... Ali vjerujem da je moja strategija dobra, a ona glasi - pobijediti ga na tlu!", zaključuje član American Top Teama.

Meč Hadžović vs. Moicano je zakazan za 14. ožujak. Obojica su poraženi u posljednjim nastupima za elitnu svjetsku MMA promociju. Dapače, Brazilac ima dva poraza u nizu i upravo je to razlog prelaska u laku kategoriju.

Linker
24. travanj 2024 08:12