Regija

Najbolji slovenski borac Uroš Jurišić potpisao za KSW!

Uroš Jurišić
 Instagram
Najbolji slovenski MMA borac, Uroš Jurišić, napokon je objavio gdje će nastaviti svoju karijeru. Bit će to u KSW-u, budući da su Poljaci bili najkonkretnijih od svih zainteresiranih strana te će Jurišić krenuti u misiju osvajanja pojasa koji je trenutno u vlasništvu Roberta Soldića.

Nakon što cijelu 2019. godinu nije upisao niti jedan nastup te su se mnogi upitali što se događa s njegovom karijerom, 27-godišnji Uroš Jurišić (10-0) istu će nastaviti u KSW-ovom borilištu. Jučer je na društvenim mrežama otkrio kako je stavio potpis na ugovor s poljskim gigantom.

Tako je veliki slovenski potencijal otkrio da će svoju karijeru nastaviti u Europi, iako se nakon osvajanja naslova prvaka Titan FC promocije očekivalo da će mu iduća postaja biti UFC. No, kako je prošle godine zbog otkazivanja ugovorenog nastupa ostao bez Titan FC pojasa, tako je i ta priča utihnula. Uroš je u međuvremenu trenirao, potpisao ugovor s novom promotorskom agencijom, a onda i s organizacijom u kojoj će se boriti.

Kako je Uroš borac velter kategorije, već godina se špekulira o njegovom meču protiv Roberta Soldića. Isti bismo mogli nazvati i trenutno najintrigantnijom međusobnom borbom boraca iz regije. Posebno jer već dulje vremena postoje i njihova prepucavanja putem medija i društvenih mreža. Hoće li KSW odmah krenuti u organizaciju te borbe ili će ipak odlučiti Jurišiću za početak dati neku borbu kojoj će se predstaviti njihovoj publici? To će odlučiti Martin Lewandowski i Maciej Kawulski.

Jurišić je inače član American Top Teama, koji je predstavljao i u Ultimate Fighteru, u sezoni gdje su se borci ATT-ja suprotstavili onima tada svog najvećeg rivala Blackzilliansa. Tamo je nastupio jednom te je doživio poraz, no taj nastup se ne vodi pod profesionalne borbe.

Linker
23. travanj 2024 06:40