Regija

Najteži meč u karijeri: Smakići u listopadu za IBO Interkontinentalni naslov

Agron Smakići
 Instagram
Hrvatski boksački profesionalac Agron Smakići će već 9. studenog ponovno ući u ring i to u meču koji ulog ima upražnjeni IBO Interkontinentalni naslov u teškoj kategoriji. Protivnik će mu biti opasni Kazakstanac Zhana Kossobutskiy.

Smakići je nedavno potpisao ugovor s uglednim Universum "Box Promotionsom" iz Njemačke, a plod te suradnje se vrlo brzo vidio jer je već 7. rujna bio u ringu s Maksymom Peydurom. Slavio je tehničkim nokautom te je svoj "score" digao na impresivnih 15-0. Sve to mu je donijelo meč za IBO titulu protiv također neporaženog Kossobutskiyja koji će se održati u Hamburgu 9. studenog.

30-godišnji Kazahstanac ima 11-0 u profesionalnoj karijeri uz 10 nokauta te se baš kao i Smakići bori iz kontra garda.. U posljednjem meču, koji je odradio 16. rujna, je svladao Osborna Machimanu. Trenutačno je drugi najbolji kazahstanski teškaš i 171. na svjetskoj tablici. Trenira pod paskom Andrea Roziera, koji je ujedno i glavni strateg Marcu Hucku i Danielu Jacobsu. Smakići je treći teškašu Hrvatskoj iza Hrgovića i Milasa i ukupno 124. u svijetu.

Linker
18. travanj 2024 04:42