Regija

Najveći meč Ivane Habazin dobio novi datum i lokaciju nakon horora u Flintu: 'Želim da Hrvatska bude ponosna na mene'

 Screenshot (YouTube)
Najveći meč u karijeri Ivane Habazin (20-3) dobio je novi datum, ali i novu lokaciju nakon horora u Flintu. Najbolja hrvatska boksačica borit će s dvostrukom olimpijskom pobjednicom Claressom Shields (9-0) 10. siječnja u Atlantic Cityju.

Ovo je treći pokušaj organizacije ovog velikog okršaja za titulu u supervelter kategoriji. Prvo je 24-godišnja Amerikanka otkazala borbu u kolovozu zbog ozljede koljena, a potom je i propao meč dogovoren za 5. listopada. Tada se, podsjetimo, na dan vaganja dogodio onaj sramotni napad na Ivaninog trenera Jamesa Alija Bashira.

"Od listopada razmišljam o ovome i motiviranija sam s obzirom na sve što se dogodilo. Imam osjećaj kao da se borim za Jamesa Alija Bashira, ali i za svoj ponos i poštovanje. Također, borim se i za svoju domovinu. Želim da Hrvatska bude ponosna na mene. Claressa je samo usputna postaja na mom putovanju. Imam veće snove u životu. Na putu sam prema ispunjenju svog cilja - osvajanja neosporne titule u supervelter kategoriji. To je još jedan korak dalje na mojem putovanju. Vjerujem da će u siječnju moja ruka biti podignuta", izjavila je 30-godišnja Hrvatica čije riječi prenosi BoxingScene.com.

Što se tiče Shields, i ona ima svoje snove. Ova Amerikanka u meču protiv Ivane lovi povijesnu priliku. S obzirom na to da je već osvajala pojaseve u srednjoj i supersrednjoj kategoriji, Claressa bi, ako svlada Habazin, u samo 10 profesionalnih nastupa iza sebe imala osvojene titule u tri različite kategorije. To bi bilo brže od bilo koga u povijesti boksa.

"Cilj mi je osvojiti titule u tri kategorije brže od bilo kojeg muškarca ili žene u povijesti. Ovo je i za mene i za Ivanu jako bitna borba. Obje smo već dvaput naporno trenirale, a pobjednici se otvaraju velike prilike", poručila je Shields nakon objave novog datuma.

Linker
16. travanj 2024 19:23