Regija

Nakon Zuluzinha, Megdan u svoje redove doveo i 'Baby Zulua'

Aboubacar Bathilly
 Facebook
Novo pojačanje Megdan FC borilačke promocije je francusko-malijski borac Aboubacar Bathilly. Ovog tešaša, kojem su odmah dali nadimak Baby Zulu, čeka nastup već na idućem Megdanu koji se početkom travnja održava u Novom Pazaru, a tamo će se boriti protiv lokalne uzdanice Adnana Alića.

"Pitali ste dobili ste. Adnan Nane Alić, poznatiji kao Gladijator Sandžaka protiv mladog Baby Zulua iz Malija. Borba je to koju Novopazarci žele vidjeti", glasi objava na Instagramu kojom je Megdan otkrio novu borbu za program koji se 5. travnja održava u Novom Pazaru.

Ovo je uistinu značajna vijest za sve stanovnike Novog Pazara, budući da će se njihov poznati borac oprobati u Megdanovom borilištu pred svojim sugrađanima. Za tu priliku doveli su mu borca kojeg su prigodno nazvali Baby Zulu, a inače se radi o Malijcu Aboubakaru Bathillyju, koji u pravilu nosi nadimak "The Real Big".

Adnan Alić 35-godišnji je borac koji je u dosadašnjoj MMA karijeri upisao 11 pobjede i 22 poraza. Borio se u organizacijama po cijeloj Europi, a mogao bi doći u dobroj formi budući da je u posljednjem nastupu pobjedom prekinuo niz od četiri uzastopna poraza. Njegov protivnik Bathilly dolazi iz Francuske i do sada je ostvario pet profesionalnih pobjeda i tri poraza. Visok je 178 centimetara, a u kavez ulazi sa 120 kilograma. No, kako Megdan nema granicu teške kategorije, ovog puta bi ga publika mogla vidjeti i težeg.

Megdan 7 održava se 5. travnja u Novom Pazaru, a za sada najbolje među fanovima kotira borba Vase Bakočevića i Francisca Barria. Unatoč tome, ona nije "main event" ovog programa, nego je to kickboxing okršaj Čede Pantića i Miloša Keljanovića.

Linker
12. travanj 2024 10:05