Regija

Novi član UFC-a Duško Todorović: 'Znao sam da se Dani Whiteu borba neće svidjeti!'

Laura Sanko i Duško Todorović
 screenshot/UFC
Novi vlasnik UFC ugovora postao je Duško Todorović, 25-godišnji borac iz beogradskog Secutor Teama. I to unatoč tome što pruženom borbom nije zadovoljio predsjednika UFC-a Danu Whitea. Pročitajte što je izjavio nakon borbe, ali i nakon što je saznao kako je postao novi član rostera elitne svjetske MMA promocije.

Duško Todorović mogao je biti zadovoljan svojom borbom protiv Teddyja Asha, prvom u karijeri u kojoj je došao do sudačke odluke. Ona mu je na kraju donijela pobjedu protiv odličnog borca iz Kanade, a odmah nakon borbe prve je dojmove iznio UFC-ovoj Lauri Sanko.

"Borim se onoliko koliko mi protivnik dozvoli. Teddy Ash je prava zvijer i ništa mi nije poklonio osim što mi je pružio sjajnu borbu. Njemu svaka čast, najteži je moj protivnik do sada. Ovo mi je sjajno iskustvo koje će mi puno značiti u budućnosti", rekao je Duško odmah nakon borbe, nakon čega se okrenuo onome što se događalo u Octagonu:

"Cijeli plan je bio pronaći neku rupu u njegovom načinu borbe, a jedino što sam pronašao bio je klinč i udarci u tijelo te glavu. To je jedino što sam pronašao, a da je stvaralo pravi efekt. Još jednom čestitam njemu i njegovom timu, bila je to sjajna borba."

Dana White je na kraju ipak bio zadovoljan onim što je Duško pružio. Iako je rekao kako nije zadovoljan načinom na koji se Duško borio, kao niti samom borbom, srpskom borcu ukazao je povjerenje i on je postao član najveće svjetske promocije. Tako je Todorović samo 15-ak minuta kasnije ponovno bio kod UFC-ove simpatične reporterke.

"Znao sam da se Dani neće svidjeti borba, no već sam rekao kako sam imao teškog protivnika. Nikad ranije nisam primio toliko štete. Ovdje sam primio sve što je Teddy bacio na mene i došao sam do pobjede. Kao što sam rekao, to je sjajno iskustvo. Dana je vidio moj rezime, vidio je koga sam sve pobijedio. Ne možeš svaki dan pružiti svoje najbolje, no ja sam napravio dovoljno u ovoj borbi da bih došao do pobjede, a na kraju i do ugovora", ispričao je Duško, sad već sretan zbog dobivenog ugovora, no i vidno umoran nakon svega što je prošao.

Upitan je još koliko je dugo putovanje i novo okruženje djelovalo na njegov nastup. Upravo je to i Dana White spomenuo kao olakotnu okolnost.

"Već sam se prošle godine borio u Japanu, tako da mi putovanje nije strano. No, ovog puta nisam uz sebe imao svog trenera kojem je odbijena viza. U kutu su mi bila dva prijatelja koji nisu profesionalni treneri i koji nisu uz mene kroz karijeru. Bilo je teško i možda je to imalo utjecaja na moju izvedbu, no neću tražiti izlike. Dao sam sve od sebe, kao i Teddy. Drago mi je da sam došao do pobjede i nadam se kako sam sve kod kuće učinio ponosnima."

Duško Todorović će se uskoro uputiti kući na odmor, nakon čega bi trebao imati prve prave kontakte s UFC matchmakerima oko debi nastupa. Vjerujemo kako će njegovu karijeru promocija graditi tako da prve nastupe upiše na nekim europskim ili azijskim priredbama. To bi svakako bilo najbolja opcija, kako za Duška, ali jednako tako i za fanove kojih će svakom borbom sigurno biti sve više.

Linker
25. travanj 2024 17:27