Regija

Novi Srbin u UFC-u! Miočićev trening partner brutalnim nokautom ostavio Danu Whitea bez teksta!

Aleksa Camur
 screenshot
Aleksa Camur postao je novi član UFC-a nakon što je fantastičnom izvedbom upisao pobjedu na Dana White's Contender Series Showu. Svog protivnika, Fabia Cheranta, završio je udarcima u parteru nakon što je sve otvorio letećim koljenom i predsjednik UFC-a nije imao druge nego mu poželjeti dobrodošlicu u promociju.

Aleksa Camur nastupio je u glavnoj borbi šeste ovosezonske epizode i odmah je Dani Whiteu i UFC matchmerima pokazao više elemenata svog borilačkog asortimana. Protiv sebe je imao snažnog i eksplozivnog borca koji je u prvoj rundi pokazao kako će biti opasan. Čak je Camura jednom bacio u probleme, no borac iz "Strongstyle" dvorane pokazao je kako nije netko tko će se predati. Iako naoko slabiji borac, bio je agresivniji, čime je također pokazao da je došao u Las Vegas iz dvorane izaći kao novi UFC borac.

Ključan trenutak borbe u kojoj je trening partner Stipe Miočića napravio potez vrijedan pobjede, ali i angažmana u UFC-u, dogodio se početkom druge runde. Cherant je odjednom postao agresivniji borac, a Camur kao da je samo to čekao. U jednom trenutku došlo je do Cherantovog napada, a novi srpski član UFC-a na to odgovara savršeno naciljanim letećim koljenom. Pao je Amerikanac istog trenutka na pod, a sudac nakon još nekoliko udaraca prekida borbu.

Već sam izraz lica Dane Whitea dao je do znanja kako će ovaj borac postati novi dio UFC-a, što se na kraju samo potvrdilo. Aleksa Camur ovom je pobjedom došao do profesionalnog omjera 5-0, a prve četiri pobjede upisao je prekidom u prvoj rundi. 23 su mu godine, što znači da je pred njim još puno prostora za napredak, a teško se mogao naći u boljoj diviziji za jednog mladog borca nego što je UFC-ova poluteška kategorija. U njoj trenutno ima možda i najviše nadolazećeg talenta, no također i dovoljan broj boraca preko kojih je moguće polako i sigurno izgraditi svoje ime u diviziji.

Linker
20. travanj 2024 12:23