Regija

Objavljen cijeli SBC 28 program predvođen regionalnim 'superfightom'

 Serbian Battle Championship
Poznat je kompletan program za SBC 28 priredbi koja će se 19. lipnja održati u Odžacima. Program koji je predvođen sjajnom borbom imeđu dvije regionalne zvijezde, Mire Jurkovića i Gorana Reljića, ukupno sadrži osam borbi, uz nekoliko poznatih regionalnih imena.

Iako su obojica prvobitno trebali imati različite protivnike, Miro Jurković i Goran Reljić susresti će se međusobno u glavnoj borbi SBC 28 priredbe, borbi za koju se pretpostavljalo kako će se održati tek najesen. No, zbog raznih okolnosti koje su dovele do otkazivanja nekih boraca, srpski i hrvatski borac borit će se već 19. lipnja na livadi ispred SPC dvorane u Odžacima, gdje će biti postavljen SBC-ov "Revenge" heksagon.

Iako je Jurković SBC-ov prvak do 84 kilograma te je Reljić izjavio kako ga taj pojas zanima, ova borba održat će se u međukategoriji do 90 kilograma, odnosno pojas neće biti u igri. No, ulog je i ovako velik, budući da se vjeruje kako će pobjednik doći na vrata UFC-a, gdje Jurković vjeruje da pripada, a Reljić se već neko vrijeme pokušava vratiti.

Program će ukupno sadržavati osam borbi. Prema priloženom plakatu može se pretpostaviti da će sunaslovna borba biti ogled Nemanje Uverića i Anđelka Kitića. Uverić je na prošlom SBC-u oduševio nokautiravši Stanislava Krofaka, dok je Kitić već dokazano ime na regionalnoj sceni i borac koji vrlo često nastupa. Na priredbi će nastupiti i vrlo aktivni Secutorov borac Nenad Avramović kojeg čeka Enis Mučaj iz Hrvatske. Protivnika je dobio i Nemanja Kovač. To će biti Milan Nakić, još jedan vrlo iskusni borac, a njihova borba bit će "openweight", odnosno neće biti ograničenja u kilogramima, budući da je Kovač rekao kako je spreman boriti se protiv bilo koga, neovisno o kategoriji.

Još dva hrvatsko-srpska ogleda donijet će borba između Nebojše Mršića i Ilije Brkana te Stanislava Krofaka i Jovana Zdelara. Tu je još borba Nikole Egića i Nemanje Prhića te Adriana Radovanovića i Slavoljuba Mitića. Svakako vrijedi spomenuti kako će se priredba zbog osiguranih vanjskih uvjeta održati pred gledateljima, što bi na kraju mogla biti i prva sportska post-korona priredba u Srbiji pred publikom.

Linker
19. travanj 2024 03:32