Regija

Održani izborni sparinzi boksačke reprezentacije, izbornik zadovoljan viđenim

 Fight Site
U Zagrebačkom boksačkom centru danas su održani izborni sparinzi putem kojih je izbornik Dorijan Čalić trebao dobiti uvid u trenutnu formu nekih boksača te je isto tako tražio odgovore na preostala pitanja pred državno prvenstvo. U ring je ušlo deset boksača, a izbornik je nakon svega izjavio kako je zadovoljan viđenim i s puno optimizma gleda prema natjecanju koje će zapravo dati odgovore o boksačima koji će putovati na kvalifikacije za Olimpijske igre.

Na sparingu se nažalost nisu pojavili svi pozvani boksači, ali u dvorani se imalo što vidjeti. Održalo se ukupno pet sparinga od tri runde po tri minute, a prema viđenom ih možemo nazvati i mečevima. Prvi u ring ušli su boksači kategorije do 63 kilograma, Erik Pijetraj i Diego Mamić. Nakon njih su dva meča održana u srednjoj kategoriji. Mladen Sobjeslavski boksao je protiv Noe Ježeka, dok je Gabrijel Veočić odmjerio snage s Lukom Lozom. U kategoriji do 81 kilogram okušali su se Luka Plantić i Matej Uremović, dok je najveća pažnja bila ne teškaškom okršaju Marka Miluna i Luke Pratljačića. Izbornik i čelništvo saveza sve su pozorno pratili i zapisivali.

"Vidjela se velika želja boksača gdje je svaki išao dati svoj maksimum. Uvjerili smo se u neke stvari koje već znamo, ali saznali smo i nešto pokraj toga. Prvenstvo Hrvatske svakako će dati sve odgovore, ovo je zapravo bio uvod u ono glavno", rekao nam je po završetku sparinga izbornik Dorijan Čalić.

Imao je Čalić što vidjeti, a njega i sve prisutne posebno se dojmio nastup Gabrijela Veočića. Nakon što je prošlu godinu završio broncom s Europskog prvenstva za mlađe seniore, 19-godišnjak iz Slavonskog Broda potvrdio je kvalitetu i hrvatski ljubitelji boksa sigurno će se nadati njegovom susretu protiv Mladena Sobjeslavskog na državnom prvenstvu. Boksač iz Leonarda svakako je favorit za odlazak na olimpijske kvalifikacije, no Veočić ima ambiciju doći do državnog naslova, a onda mu i pokvariti te planove. Upravo je oko raspleta te kategorije vrlo uzbuđen je i izbornik

"Jako mi se sviđa Veočić, njega sam zapravo posebno htio vidjeti jer znam koliko je talentiran. On je mlađi senior koji do sada nikad nije razočarao niti na jednom prvenstvu. I danas mi se jako svidio i sigurno je jedan od favorita za kvalifikacije", pohvalio je mladog boksača.

No, nije mogao biti zadovoljan svime. Neki boksači nisu došli, što posebno stvara probleme u kategoriji do 69 kilograma, gdje je na posljednjih nekoliko natjecanja u reprezentaciji bio Marko Zeljko.

"U toj kategoriji je Petar Cetinić trenutno u prednosti jer se Marko Zeljko ne javlja. Iskreno ne znam što je sa Zeljkom i hoće li se pojaviti na prvenstvu. Cetinić će tamo sigurno biti", prokomentirao je situaciju kojoj se nije nadao.

Što se tiče ostatka, prvak Balkana Luka Plantić i Matej Uremović odradili su meč pun akcije, no čini se kako bi Luka mogao zamijeniti svog brata Damira u sastavu državne selekcije. Uremović je mlad boksač koji je ostavio dobar dojam na Svjetskom prvenstvu U Rusiji i ovdje će također biti zanimljivo popratiti rasplet situacije. Ovo bi uz tešku i super tešku mogla biti kategorija u kojoj se Hrvatska ima pravo nadati vizi za Tokio.

Za kraj su naravno ostali već spomenuti teškaši. U sjeni jučerašnje priče koju je pokrenuo Filip Hrgović, Marko Milun i Luka Pratljačić odradili su vrlo borbene, no ne baš gledljive tri runde. Obojica su pokazali veliku želju, no puno se tu više vidjelo "dirty boxinga" i klinča nego tehničkog nadmudrivanja. Neupitno je kako će ovaj potencijalni okršaj izazvati veliku pažnju na Prvenstvu Hrvatske, neovisno o tome pojavi li se tamo Filip Hrgović ili ne.

Prvenstvo Hrvatske održava se od 23. do 26. siječnja u istoj dvorani, odnosno u modernom kompleksu Zagrebačkog boksačkog centra.

Linker
24. travanj 2024 23:09