Regija

Orsat Zovko: 'Pokušat ćemo dovesti Joshuu i Puleva u pulsku Arenu, trenutno smo u najužem izboru!'

Pulska Arena
 Srecko Niketic / CROPIX
Nakon zagrebačke Arene koja je ugostila najveće svjetske borilačke promocije kao što su K-1, Glory i UFC, Orsat Zovko i njegov tim pokušat će hrvatskoj publici dovesti još veći spektakl i jedan od najvećih sportskih događaja godine koji bi se mogao održati u drevnom Amfiteatru u Puli.

Meč Anthonyja Joshue i Kubrata Puleva trebao se održati 20. lipnja na londonskom Tottenham Hotspur stadionu, no odgođen je do daljnjeg zbog pandemije koronavirusa. Podsjetimo, radi se o profesionalnom boksačkom meču u teškoj kategoriji između WBA, IBF i IBO prvaka iz Engleske i IBF izazivača. Iako je Joshua tražio da se meč održi u Britaniji, priredbe su stale, a čini se da je Hrvatska sad jedna od novih potencijalnih destinacija za okršaj godine.

"Bila bi nam velika čast da možemo ugostiti ovaj jedinstveni spektakl u pulskoj Areni. Zahvaljujem se Pulevovom teamu i našem Orsatu Zovku koji su nas izabrali kao moguću lokaciju. Nadamo se da će i Joshuin team prepoznati naš grad i pulsku Arenu kao destinaciju dostojnu borbi za svjetskog boksačkog prvaka. Stojim vam na raspolaganju", rekao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Britain's Anthony Joshua (L) and Bulgaria's Kubrat Pulev (R) and boxing promoter Eddie Hearn (C) pose during a press conference at the Principality Stadium in Cardiff on September 11, 2017 during a promotional event for their heavyweight world title boxing match. - Britain's Anthony Joshua will defend his IBO, IBF and WBA world heavyweight titles against Bulgaria's Kubrat Pulev at Cardiff's Principality Stadium on October 28. (Photo by Geoff CADDICK / AFP)
Geoff CADDICK / AFP
Joshua, Hearn i Pulev

Joshui će ovo biti prva obrana pojaseva nakon što ih je u prosincu prošle godine vratio pobjedom Andyja Ruiza u revanšu. Joshua je bivši zlatni olimpijac, dok u svom profesionalnom rezimeu ima 23 pobjede i jedan jedini poraz koji mu je nanio upravo Andy Ruiz.

Njegov protivnik i izazivač, 38-godišnji Pulev u karijeri ima 28 pobjeda i također samo jedan poraz. Taj poraz mu je nanio Vladimir Kličko 2014. i to u borbi za svjetsku titulu. Ovo mu je druga prilika da postane svjetski prvak i doda IBF pojas među svoje trofeje. Zna da se Joshua ne bi borio u Bugarskoj, ali Hrvatska kao destinacija i te kako odgovara Pulevu i njegovom timu, puno više od Britanije.

"Bilo bi sjajno kad bi se meč Joshue i Puleva za teškašku titulu održao u tako prekrasnoj areni. Grad Pula bi na tren mogao postati centar svijeta i ponovno oživjeti duh gladijatora baš u ovom trenu kad su svijetu najviše potrebni", rekao je Pulevov menadžer Ivaylo Gotzev, na što se Pulev nadovezao da bi bio iznimno sretan da se meč održi u Hrvatskoj koju jako voli i da jedva čeka da Joshui pokvari planove za meč s Tysonom Furyjem koji bi po prvi put u povijesti ujedinio sve titule.

Zagreb, 230114.  
Hilton hotel.
Konferencija za medije povodom turnira Glory 14 koji ce se odrzat 08.03. U Areni Zagreb. Na najznacajnijoj borbi turnira nastupit ce Remy Bonyasky i Mirko Filipovic.
Na fotografiji: Orsat Zovko.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX
Orsat Zovko

Orsat Zovko je, kao i obično, optimist za konačni ishod do zadnjeg trenutka.

"Nakon što smo doveli najveće svjetske borilačke brendove i uspješno odradili UFC, Glory, K-1 i napravili preko trideset svojih FFC evenata pokušat ćemo dovesti i meč u teškoj kategoriji u boksu", rekao je Zovko dodavši:

"U ovim ekstremnim okolnostima iznimno je važna bila super brza reakcija i vrhunski 'support' gospodina Borisa Miletića, gradonačelnika Pule, koji mi je u manje od 24 sata dao zeleno svjetlo za pregovore. Taj moment nam je omogućio da smo u ovom trenutku u najužem izboru za jedan od najvećih sportskih događaja na svijetu. Učinit ću sve da se to dogodi kako bi još jednom potvrdili da je mala zemlja kao Hrvatska sposobna organizirati najveće spektakle na svjetskoj razini."

Linker
23. travanj 2024 05:24