Regija

Ostali smo bez predstavnika na SP-u: Milun poražen prekidom u osmini finala!

Milun poražen na SP-u
 Screenshot (YouTube)
Nažalost, Hrvatska je ostala bez svog posljednjeg predstavnika na Svjetskom boksačkom prvenstvu koje se održava u ruskom Ekatarinburgu. Naš reprezentativac u superteškoj kategoriji Marko Milun je poražen u osmini finala prekidom u prvoj rundi od Amerikanca Richarda Torreza. Šteta, s obzirom da je Milun do trenutka kada mu se prvi put brojalo odradio jedan od najboljih nastupa u karijeri.

U srazu dva lijevaka, hrvatski predstavnik se puno bolje snašao na početku meča. Milun se nametnuo od starta, zasjeo je na centar ringa i odmah počeo pogađati svoje ljevice. Počeo je puno bolje nego dan prije, mnogo discipliniranije, tehnički posloženije i pametnije.

Kraći Perez nikako nije uspijevao naći svoj ritam, ali niti svoju distancu protiv dužeg i agilnijeg Miluna. Boksač iz Dicma je u nekoliko navrata pogodio čisto lijevim direktom, a onda kada se potpuno opustio uslijedili su problemi. Na početku treće minute prve runde je naletio na snažnu kombinaciju Ameririkanca i pao u nokdaun. Uspio se dići ,sudac mu je brojao, a Milun je nastavio. No, Torrez ga je vrlo brzo našao još jednom lijevicom u bradu, što je označilo novi nokdaun. Sudac je počeo brojati, no zaključio je da je hrvatski boksač previše uzdrman da bi nastavio meč. Sat je u tom trenutku pokazivao 2:25 u prvoj rundi.

Vrlo emotivni Milun je prosvjedovao i negodovao, no dojam je da je prekid bio čist. Hrvatski izbornik, a ujedno i njegov trener Pijetraj, je odlično reagirao smirivši svog boksača u tim trenucima rekavši mu da je prekid bio opravdan. Šteta, s obzirom da je Milun zaista sjajno ušao u meč protiv odličnog protivnika. No, nedostatak iskustva ga je koštao prolaska u četvrtfinale.

Porazom Miluna Hrvatska je ostala bez predstavnika na svjetskoj boksačkoj smotri koja se održava u Ekatarinburgu. Bio je to jedan od naših najlošijih nastupa posljednjih godina jer su svi naši predstavnici osim Miluna u superterškoj kategoriji poraženi u prvom kolu.

Linker
12. travanj 2024 14:58