Regija

Pala je konačna odluka! 'Hrgović je dobio ono što je tražio', ali u Londonu mu jedna osoba može pokvariti planove

 Ronald Gorsic / CROPIX
BONO BOŠNJAK Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza konačno ‘presudio’ po pitanju predolimpijskih kvalifikacija

Na Prisavlju smo, nakon svečanosti proglašenja najboljih naših sportaša, sportašica, sastava..., našli i najjači stol. Naime, za stolom su se našli Bono Bošnjak, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza, uz njega Marko Marović, glavni tajnik HBS-a, zatim Željko Mavrović, legendarna Šaka sa Srednjaka, pa Jure Runtić, blizak prijatelj Bone Bošnjaka te otac dviju sjajnih taekwondoašica, Dore i Anamarije. Ako ste negdje bili sigurni, to je bio taj stol.

- Jako sam zadovoljan hrvatskim boksom u 2019. jer smo u ovoj godini osvojili jako puno medalja, sveukupno čak 12.

Koliko je i mjeseci u godini.

- Bilo je osam europskih kolajni i još četiri s Balkanskog prvenstva, koje je ponovo pokrenuto. Budući da smo prije osvajali jednu do dvije ili čak ništa, ovo je sjajno.

Onda ste malo podignuli letvicu jer u sljedećoj...

- Sljedeće je olimpijsko zlato! - tu se ubacio Mavrović.

Predsjednik Bošnjak ipak će staloženije, korak po korak, ili gong po gong.

- U sljedećoj nam je godini prioritet izboriti pokojeg borca kroz olimpijske kvalifikacije. Očekujem tu minimalno jednog našeg boksača u Tokiju.

Zagreb, 160418.
Dvorana Novi Jelkovec.
Boksac Filip Hrgovic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Nedavno smo razgovarali s Filipom Hrgovićem, spomenuo nam je da je njegov menadžer Željko Karajica u kontaktu s Hrvatskim boksačkim savezom, s vama konkretno. Što ste dogovorili?

- Zvao me je Karajica i razgovarali smo 20-ak minuta. Dao sam mu do znanja, kao i svima prije, da nitko nema ništa protiv odlaska Hrgovića na drugi kvalifikacijski turnir, u Parizu u svibnju, onaj koji on sam želi. Zato što mi je rečeno da će u veljači već imati novi profesionalni meč i da će se pripremati u Hrvatskoj, kao i da stoji na raspolaganju, ako treba, sparirati i s Milunom ili kim već. Budući da je već donesena odluka da na prve, to su europske kvalifikacije u ožujku u Londonu, u teškoj kategoriji ide Marko Milun, a na druge Hrgović, vidjet ćemo dalje što će sve izbornik Čalić zahtijevati. Definitivno je da je Hrgović dobio ono što je tražio, a to je odlazak na predolimpijske svjetske kvalifikacije u Pariz u svibnju 2020. - napominje predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza.

Jedan po kategoriji

Dakako, tu valja pojasniti da ako Marko Milun dva mjeseca ranije u Londonu izbori Igre u Tokiju, tada je priči kraj.

- Jasno, zato što svaka država može imati po jednog boksača u kategoriji. No Hrgović misli da se Milun neće uspjeti kvalificirati, pa je zato i tražio taj drugi, pariški termin.

Linker
14. travanj 2024 18:54