Pala je konačna odluka! 'Hrgović je dobio ono što je tražio', ali u Londonu mu jedna osoba može pokvariti planove

BONO BOŠNJAK Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza konačno ‘presudio’ po pitanju predolimpijskih kvalifikacija

Na Prisavlju smo, nakon svečanosti proglašenja najboljih naših sportaša, sportašica, sastava..., našli i najjači stol. Naime, za stolom su se našli Bono Bošnjak, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza, uz njega Marko Marović, glavni tajnik HBS-a, zatim Željko Mavrović, legendarna Šaka sa Srednjaka, pa Jure Runtić, blizak prijatelj Bone Bošnjaka te otac dviju sjajnih taekwondoašica, Dore i Anamarije. Ako ste negdje bili sigurni, to je bio taj stol.

- Jako sam zadovoljan hrvatskim boksom u 2019. jer smo u ovoj godini osvojili jako puno medalja, sveukupno čak 12.

Koliko je i mjeseci u godini.

- Bilo je osam europskih kolajni i još četiri s Balkanskog prvenstva, koje je ponovo pokrenuto. Budući da smo prije osvajali jednu do dvije ili čak ništa, ovo je sjajno.

Onda ste malo podignuli letvicu jer u sljedećoj...

- Sljedeće je olimpijsko zlato! - tu se ubacio Mavrović.

Predsjednik Bošnjak ipak će staloženije, korak po korak, ili gong po gong.

- U sljedećoj nam je godini prioritet izboriti pokojeg borca kroz olimpijske kvalifikacije. Očekujem tu minimalno jednog našeg boksača u Tokiju.

Zagreb, 160418.
Dvorana Novi Jelkovec.
Boksac Filip Hrgovic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX
 

Nedavno smo razgovarali s Filipom Hrgovićem, spomenuo nam je da je njegov menadžer Željko Karajica u kontaktu s Hrvatskim boksačkim savezom, s vama konkretno. Što ste dogovorili?

- Zvao me je Karajica i razgovarali smo 20-ak minuta. Dao sam mu do znanja, kao i svima prije, da nitko nema ništa protiv odlaska Hrgovića na drugi kvalifikacijski turnir, u Parizu u svibnju, onaj koji on sam želi. Zato što mi je rečeno da će u veljači već imati novi profesionalni meč i da će se pripremati u Hrvatskoj, kao i da stoji na raspolaganju, ako treba, sparirati i s Milunom ili kim već. Budući da je već donesena odluka da na prve, to su europske kvalifikacije u ožujku u Londonu, u teškoj kategoriji ide Marko Milun, a na druge Hrgović, vidjet ćemo dalje što će sve izbornik Čalić zahtijevati. Definitivno je da je Hrgović dobio ono što je tražio, a to je odlazak na predolimpijske svjetske kvalifikacije u Pariz u svibnju 2020. - napominje predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza.

 

Jedan po kategoriji

Dakako, tu valja pojasniti da ako Marko Milun dva mjeseca ranije u Londonu izbori Igre u Tokiju, tada je priči kraj.

- Jasno, zato što svaka država može imati po jednog boksača u kategoriji. No Hrgović misli da se Milun neće uspjeti kvalificirati, pa je zato i tražio taj drugi, pariški termin.

 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!