Regija

Pala je ponuda za najveći meč u karijeri Petra Milasa: 'To je puno novca...'

Petar Milas
 Vladimir Dugandzic / CROPIX
Dođe li do dogovora, okršaj neporaženih teškaša mogli bismo gledati već u prosincu ove godine!

Sredinom listopada pojavila se ideja, a mjesec dana kasnije priča o potencijalno najvećem meču u dosadašnjoj karijeri Petra Milasa (15-0) dobila je svoj nastavak.

Splićanin Milas i olimpijski pobjednik Tony Yoka (8-0) spominjali su se kao boksači koji će odmjeriti snage u meču za upražnjenju titulu Europske unije, a sada je napravljen novi veliki korak prema organizaciji tog dvoboja.

Naime, prema pisanjima BoxingScene portala, promotori francuskog udarača (Ringstar) ponudili su 271 tisuću eura za organizaciju tog dvoboja.

"To je puno novca za borbu na toj razini", zaključak je uglednog portala.

Informacije koje su trenutno poznate govore nam da je plan da se taj meč organizira u prosincu.

Instagram
Petar Milas

Francuski L'Équipe također se raspisao o potencijalnom susretu neporaženih teškaša. Prema njihovim saznanjima, ako se sve strane dogovore, Yoka će biti na domaćem terenu jer je plan da se borba organizira na francuskom tlu.

Prođe li sve prema planu, Milasu bi ovo bio 16. profesionalni meč u karijeri koja još ne zna za poraz. 25-godišnjeg hrvatskog teškaša smo, podsjetimo, posljednji put u rignu gledali 26. listopada 2019. kada je svladao Johnnyja Mullera.

Yoku, vjerojatno najvećeg rivala Filipa Hrgovića iz amaterskih dana, posljednji smo put u akciji gledali u rujnu kada je u prvoj rundi zaustavio sunarodnjaka Johanna Duhaupasa.

28-godišnji Francuz već ima i dogovoren meč s Christianom Hammerom (27. studenog) te se čini da njegov tim vjeruje kako će i tu prepreku svladati bez većih problema.

French boxer Tony Yoka celebrates after winning the International Heavyweight 12-round boxing bout in Nanterre, near Paris, on September 25, 2020. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
FRANCK FIFE / AFP
Tony Yoka

Linker
19. travanj 2024 22:08