Regija

Pao je i Irac Kennedy! Alen Babić impresivan i u najdužem meču svoje profesionalne karijere

Alen Babić
 Screenshot (Twitter, Matchroom Boxing)
Hrvatski teškaš od prve je sekunde u Engleskoj 'bombardirao' svog suparnika

Alen Babić (5-0) bio je u nedjelju uspješan i u svom petom profesionalnom meču, a u Milton Keynesu je otišao najdalje u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, barem ako je u pitanju vrijeme provedeno u ringu. Niall Kennedy (13-2-1) izdržao je pune dvije runde, iako je u drugoj jednom završio na koljenima, no već na početku treće dionice je hrvatski teškaš završio svoj posao.

Za Babića više ne moramo sumnjati da će u ringu raditi upravo ono što uvijek najavljuje te što prezentira kao svoj stil. Misli se na otvorene napade od prve sekunde, "bacanje" velikog broja udaraca te potraga za prekidom u svakom trenutku meča. To je ono što donosi uzbuđenje i zbog čega je on nakon svakog nastupa sve popularniji. I tako će sigurno biti još neko vrijeme, dok oko sebe ne skupi veliku masu navijača.

Kao što je navedeno, napao je Babić od prvog trenutka te velikim brojem udaraca nije dozvolio svom protivniku da misli na išta osim na to kako spriječiti pokušaje, odnosno kako ne primiti neki ozbiljan udarac već u samom početku meča. Tako su prve tri minute prošle u visokom tempu koji je Babić postavio, a iz kojeg ga je njegov protivnik par puta izbacio s nekoliko ulazaka u klinč. Druga runda je u svojoj prvoj polovici izgledala gotovo jednako kao uvodna dionica meča, a malo prije sredine iste je Babić pogodio kroše kojim je Kennedyja poslao na pod. Uspio se ipak Irac odmah ustati i nastaviti meč te do kraja runde čak ukrotiti ozbiljnije napade hrvatskog boksača.

Ipak, minuta odmora između druge i treće runde puno je bolje došla Babiću nego Kennedyju. Samo 15 sekundi trebalo je za udarac koji je zapravo presudio meč, a ustajanje Kennedyja samo je nakratko odgodilo tada već neupitno. Radilo se o još jednom lijevom krošeu točno u bradu, nakon kojeg je Kennedy gotovo prizemljio glavom o pod ringa. Kao što je navedeno, sudac mu je dozvolio nastavak meča, ali to je potrajalo vrlo kratko. Irac više nije pokazivao namjeru suprotstavljati se i došlo je do prekida.

Za Babića je ovo druga pobjeda u tek nešto više od mjesec dana, no najavio je kako ćemo ga već idućeg mjeseca moći gledati ponovno. Njegov menadžer Dillian Whyte obećao mu je mjesto na programu priredbe koju sam predvodi, revanšem protiv Aleksandra Povetkina. Ta priredba ugovorena je za 21. studenog.

Alen Babić vs Niall Kennedy

TIJEK MEČA

3. RUNDA - Pobjeda Alena Babića nakon 35 sekundi runde

Sjajno Babić otvara treću rundu te već nakon 15 sekundi šalje Kennedyja na pod. Sudac Ircu dozvoljava da nastavi meč, no to je potrajalo još samo 20 sekundi. Babić napada serijom dok je Kennedy bio uz konopce, a nakon što je Irac počeo okretati leđa bez namjere da odgovori, sudac je uskočio i prekinuo meč.

2. RUNDA - Babić udarcem baca Kennedyja na koljena

Početak druge runde jednak je kao i prve, ponovno uz neprestane napade Babića. Kennedy je često išao glavom prema dolje, nakon čega bi se ustajao i tražio svoje udarce, kojima polako počinje povremeno pogađati. Posebno je dobro izgledao prednji direkt irskog boksača, no pogađao je Babić puno češće i konkretnije, sve dok nakon 75 sekundi runde nije prošao kroše koji je Irca bacio na koljena. Ustao se on ipak bez potrebe za dužim brojanjem. Tek nekih pola minute usporio se tempo, nakon čega dolazi do novog napada Babića, ali ovog puta i dobre obrane irskog boksača. Nije ovog puta bilo žestoke završnice runde i borci odlaze u svoje kuteve.

1. RUNDA

Nije Babić oklijevao. Već od prve sekunde kreće agresivno i pokušava velikim brojem raznih udaraca. Kennedy pokušava kontrirati te koristi prilike za ulazak u klinč nakon što mu se Babić približi. Sredinom runde dolazi sjajna Babićeva serija udaraca u tijelo, kojima šalje Irca u kut ringa gdje pogađa nekoliko puta u lice. Počinje se Kennedy kretati uz konopce i tražiti prostor, no "Savage" je neumoran. Novi žestoki napad hrvatskog boksača u posljednjih pola minuta runde, na što Kennedy odgovara s još dva ulaska u klinč. Za kraj runde dva precizna lijeva krošea Babića, no bez vidljive štete kod njegovog protivnika.

Linker
17. travanj 2024 14:26